Rakstniecības un mūzikas muzejs, Rīgā, Pils laukumā 2, 14. decembrī, plkst. 17:30 aicina uz "Eglīti ar rakstniekiem" padomju laika stilā, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Gandrīz visi uz pasākumu aicinātie rakstnieki pieder paaudzei, kuras bērnība pagāja vai sākās padomju laikā, tādēļ pasākums norisināsies padomju gadu Jaungada eglīšu atmosfērā. Būs Salatēta un Sniegbaltītes saukšana, dzejoļu skaitīšana pie eglītes, dāvanas, īpašs svētku noformējums, kopīgas rotaļas un dziesmas.

Pie eglītes Salatētim dzejoļus, prozas vai dramaturģijas fragmentus lasīs rakstnieki Ilze Jansone, Inga Žolude, Ērika Bērziņa, Iveta Ratinīka, Rasa Bugavičute, Kārlis Vērdiņš, Ulvis Zirnis, Rihards Bargais, Ronalds Briedis, Pēteris Draguns un Andris Ogriņš.

Pasākumā varēs slīdrādē skatīties fotogrāfijas no rakstnieku eglītēm 20. gadsimta 50. līdz 80. gados, klavieru pavadījumā dziedāt agrāk ļoti populārās Arvīda Žilinska dziesmas no cikla "Baltā ziema" (Laba slava sniedziņam, Svētki ledus pilī u.c.), iesaistīties rotaļās un fotografēties ar Salatēti, Sniegbaltītēm un rakstniekiem.

Eglīti vadīs Salatētis un Sniegbaltītes.

Ieejas maksa sarīkojumā – 1,50 lats; pensionāriem, studentiem un skolēniem – 1 lats (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!