Rēzeknes domes atkārtotajām vēlēšanām, kas notiks šā gada 20.augustā, iesniegti desmit deputātu kandidātu saraksti, informēja pilsētas vēlēšanu komisijā.
Savus deputātu kandidātu sarakstus iesniegusi apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, Tautas saskaņas partija, politiskā apvienība “Mūsu Latvijai”, centriskā partija “Latvijas Zemnieku savienība” un savienība “Latvijas ceļš”, apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, Tautas partija, “Jaunais centrs” (JC), “Jaunais laiks” (JL), Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP).

Tāpat iesniegts apvienotais politiski patriotiskās apvienības “Dzimtene” un Latvijas Sociālistiskās partijas saraksts.

Kā pēdējie sarakstus iesniedza JC, JL, LSDSP un politiski patriotiskās apvienības “Dzimtene” un Latvijas Sociālistiskās partijas apvienība.

Būtiskas izmaiņas salīdzinājumā ar martā notikušajām pašvaldību vēlēšanām ir notikušas JC deputātu kandidātu sarakstā. Šoreiz vēlēšanās nestartē visvairāk balsis savākušie SIA “Baltkrasts” direktors Igors Ignatjevs un SIA “Eglīte L” direktore Irēna Seikste.

JC deputātu kandidātu sarakstā ar pirmo numuru joprojām ir SIA “Latgales namu apsaimniekotājs” rīkotājdirektors Ilmārs Ostrovskis, otrais ir SIA “Rēzeknes slimnīca” ārsts-traumatologs Aleksejs Maksimovs, bet trešais - SIA “Impulss” valdes priekšsēdētājs Dainis Pīrāgs. Pavisam sarakstā ir 16 kandidāti.

Izmaiņas notikušas arī JL deputātu kandidātu sarakstā. Sarakstā iekļauta Nodarbinātības valsts aģentūras Rēzeknes filiāles vadītāja Ināra Šindarjova, atpūtas un izklaides centra “Klondaika” mārketinga speciālists Juris Urtāns un SIA “Rēzeknes būvmateriāli” pārvaldnieks Staņislavs Valujevs.

Savukārt pirmais sarakstā joprojām ir SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks, otrā - SIA “Stīga balt” projektu vadītāja Maija Muceniece, bet trešais - “SEB Latvijas Unibankas” Rāznas filiāles vadītājs Jurijs Petkevičs. JL sarakstā ir 15 kandidāti.

Savukārt LSDSP sarakstā arī šoreiz pirmais ir Rēzeknes domes priekšsēdētājs Juris Začests, otrais ir Rēzeknes Mākslas vidusskolas direktors Osvalds Zvejsalnieks, trešais - Tuberkulozes un plaušu slimības valsts aģentūras Rēzeknes filiāles vadītājs Marts Hahelis.

Apvienotajā “Dzimtenes” un sociālistu sarakstā ir pārstāvji no partijas “Latgales gaisma” un Latvijas Sociālistiskās partijas, kuri piedalījās martā notikušajās pašvaldību vēlēšanās, kā arī cilvēki, kuri vēlēšanās nav startējuši.

Pirmā sarakstā ir SIA “Poligrāfserviss” ražošanas direktore Dagmāra Abramova, otrais - SIA “Latgalija” projektu vadītājs Jānis Zeile, bet trešais - AS “Baltic Trust Bank” Rēzeknes filiāles direktors Vilis Tutins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!