Foto: PantherMedia/Scanpix

Rēzeknē, V.Seiles ielā, trešdien ap plkst.20.30 dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, ko izraisījis zibens spēriens, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamajai mājai pēc zibens spēriena ir daļēji sabrukusi ārsiena, deg siena un starpsiena. Liesmas plosījušās kopumā 20 kvadrātmetru platībā. Pirms uguns nodzēšanas VUGD vīri no mājas izglābuši 83 gadus vecu sievieti.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās novākt vēja nolauztus kokus. Ilūkstes novada Bebrenes pagastā, Engures novada Smārdes pagastā, Rīgā Kuršu un Dzērbenes ielas krustojumā un Saulkrastos uz ceļa braucamās daļas atradās vēja nolauzti koki, kurus ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja, atbrīvojot ceļa braucamo daļu. Savukārt Rīgā, Saulkrastu ielā, koks bija nokritis uz apgaismes vadiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, notikuši 22 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!