Foto: LETA
Piektdien Rēzeknes pilsētas domes darbiniekiem, kuri sestdien un svētdien svin pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus, par vienu stundu tiks saīsināta darba diena, paredz domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča rīkojums, informē dome.

Rīkojums par pirmssvētku darba dienas saīsināšanu izdots, pamatojoties uz Darba likumā iestādes vadītājam dotajām tiesībām noteikt darba laika izmaiņas, skaidro dome. Administrācijas un nozaru pārvalžu vadītājiem būs jānosaka darba diena, kad šī stunda tiks atstrādāta līdz 2012.gada beigām.

Dome arī atgādina, ka pagājušajā gadā 7.janvāris - pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētki, saskaņā ar Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča izdoto rīkojumu Domē strādājošiem bija brīvdiena.

Dome informē, ka pats domes priekšsēdētājs sestdien apmeklēs Vissvētākās Dievdzemdētājas piedzimšanas pareizticīgo baznīcu un Rēzeknes Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanas namu, lai sveiktu Ziemassvētkos.

15.janvarī rēzekniešiem sarūpēta Ziemassvētku dāvana – Maskavas vīru kora "Pareizticīgie dziedoņi" bezmaksas koncerts. Koncerts notiks Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, plkst.15.00. Maskavas vīru koris "Pareizticīgie dziedoņi" izveidots 1992.gadā, apvienojoties labākajiem profesionālajiem māksliniekiem no Maskavas baznīcu koriem, lai piedalītos dievkalpojumos un koncertos. Kora repertuārā ir krievu garīgā kormūzika, kas sniedz pilnu priekšstatu par krievu garīgas mūzikas attīstīšanu.

Jau ziņots, ka gandrīz ik gadu Saeimā pēc kreisi noskaņoto opozīcijas partijas ierosinājuma tiek skatīts jautājums par pareizticīgo Ziemassvētku noteikšanu par brīvdienām, taču līdz šim Saeimas vairākums šos ierosinājumus vienmēr noraidījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!