Rikotas pankūkas ar svaigo ogu ievārījumu

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Brokastīs, pusdienās vai vakariņās vasaras laikā šīs pankūkas kopā ar ogām būs tas, ko gribēsies vēl (sevišķi bērniem). Tās ir maigas, pufīgas un lieliski papildina piecās minūtēs pagatavojamo ogu ievārījumu.

Sastāvdaļas:

mērcei:

  • 150 g ķiršu bez kauliņiem
  • 70 g aprikožu, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 30 g brūnā cukura
  • 100 g aveņu

pankūkām:

  • 250 g "Saputo" rikotas siera
  • 2 mazas olas, baltumi un dzeltenumi atdalīti
  • 30 g brūnā cukura
  • 150 ml piena
  • 190 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 10 ml eļļas cepšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc rikotu, olu dzeltenumus un cukuru. Maisot pielej klāt pienu. Pieber miltus un cepamo pulveri un samaisi, lai nav kunkuļu. Noliec malā uz 30 minūtēm.
  2. Tikmēr pagatavo ievārījumu. Ogas un aprikozes ar cukuru liec katliņā un pavāri uz mazas liesmas kādas 3-5 minūtes, lai izkūst cukurs, bet lai ogas paliek veselas. Nogriez liesmu un atstāj, līdz pankūkas gatavas.
  3. Saputo olu baltumus un pievieno pankūku mīklai. Samaisi, it kā iecilājot.
  4. Sakarsē pannu un sasmērē ar eļļu (to dari ar otiņu vai kokvilnas drāniņu) un liec iekšā nelielas, 10 cm lielas pankūkas. Apcep no abām pusēm un pasniedz ar ogu ievārījumu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!