Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Beidzot iespējams redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva 3 portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".

Turpmākajās nedēļās iepazīstināsim jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Kā nākamo jūsu uzmanībai piedāvajam recepti "Risoto ar sēnēm un Džiugas cieto sieru":

Nepieciešams:
Arborio rīsi – 50 g
Šalotes sīpoli – 20 g
Olīveļļa – 35 g
Sviests – 30 g
Baltvīns – 60 g
Vistas buljons – 200 g
Šampinjoni – 40 g
Šitaki sēnes – 30 g
Portobello sēnes – 50 g
Baravikas – 40 g
Trifeļu eļļa – 5 g
Džiugas 12 mēnešus nogatavinātais siers – 45 g

Pagatavošana:

Sēnes notīrām un sagriežam vienāda lieluma gabaliņos, apcepam karstā olīveļļā.

Šalotes sīpolus sagriežam smalkos kubiņos, cepam karstā eļļā, beigās pievienojam nedaudz sviestu, un Arborio rīsus.

Visu maisot cepam līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, tad pielejam baltvīnu un maisām līdz tas iztvaiko, tad, nepārtraukti maisot, pa kausiņam pievienojam vistas buljonu, pievienojam sēnes un turpinām nepārtraukti maisīt līdz rīsu grauds ir mīksts, bet pašā vidū vēl nedaudz ciets.

Pievienojam trifeļu eļļu un rīvētu cieto sieru.

Liekam uz šķīvja un pasniedzam.


Receptē tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.


Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!