Foto: DELFI
Jau septīto gadu Kurzemes Tūrisma asociācija (KTA) izvērtē tūrisma piedāvājumus dažādās nominācijās, lai veiksmīgākajiem un kvalitatīvākajiem tūrisma uzņēmējiem Gada ballē, kas notiks 27. novembrī Tukumā, piešķirtu balvu "Lielais Jēkabs".

Kurzemes rajonu Tūrisma informācijas centri (TIC) šai balvai izvirza savas puses labākos tūrisma piedāvājumus šādās nominācijās: labākās naktsmītnes, labākais muzejs, labākais sezonas jaunums, piedāvājums ģimenēm ar bērniem, labākais ēdināšanas uzņēmums, labākais pasākums, labākā interneta mājas lapa un ieguldījums tūrisma nozarē.

Līdz šim tūrisma piedāvājumu vērtēšanā varēja iesaistīties ikviens, balsojot par pretendentiem KTA interneta mājas lapā, taču šogad gandrīz visām nominācijām tika izveidota ekspertu komisija, kas izvirzītos objektus iepazina klātienē. Ekspertu komisijas sastāvā bija TIC darbinieks, sabiedrības pārstāvis un preses pārstāvis. Vērtēšanai tika izstrādāti īpaši kritēriji, no kuriem būtiskākie - objekta pieejamība, norādes zīmju esamība un viesmīlība. Katrai atsevišķai nominācijai varēja noteikt arī papildu kritērijus, piemēram, piedāvājumā ģimenēm ar bērniem ekspertu komisija lielu vērību pievērsa drošības jautājumiem un objekta piemērotībai dažāda vecuma grupu bērnu interesēm.

Savukārt otrdien sākas balsošana par pretendentiem nominācijā "Kurzemes pasākums 2009". Šī ir vienīgā nominācija, kurā uzvarētāju noteiks pēc sabiedrības balsojuma. Nobalsot var ikviens, aizpildot anketu Kurzemes Tūrisma asociācijas interneta mājas lapā www.kurzeme.lv. Viens balsotājs drīkst balsot tikai vienu reizi, anketā atzīmējot sev tīkamo pasākumu.

Balsošana notiks pēc Eirovīzijas konkursa balsošanas principa, tas ir, balsotājs nedrīkst atdot balsi par savā rajonā notikušu pasākumu. Pretējā gadījumā anketa tiks uzskatīta par nederīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!