Foto: F64

Septembrī nedēļas nogalēs Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē būs pazemināts ūdenslīmenis, informēja Latvijas energokompānijas "Latvenergo" komunikācijas projektu vadītāja Ilvija Līvmane.

Viņa pavēstīja, ka "Latvenergo" septembrī nedēļas nogalēs Ķeguma HES ūdenskrātuvē uzturēs zemāko pieļaujamo ūdenslīmeni 30,4 metri (m), lai veiktu hidrotehnisko būvju tehnisku apsekošanu Pļaviņu un Ķeguma hidroelektrostacijās.

Līvmane piebilda, ka "Latvenergo" pienākums ir nodrošināt drošu hidrotehnisko būvju ekspluatāciju un hidroelektrostaciju darbību elektroenerģijas ražošanai Daugavas hidroelektrostacijās. Tādējādi to pilnvērtīgai uzraudzībai vasara ir periods, kad uzņēmuma atbildīgie speciālisti var būves apsekot un novērtēt nākamajam ekspluatācijas periodam.

Septembrī, pazeminot ūdenslīmeni Ķeguma HES ūdenskrātuvē, "Latvenergo" vienlaikus ir paredzēts būves apsekot divās elektrostacijās – Pļaviņu un Ķeguma HES.

Pļaviņu HES lejasbjefā jeb upes lejtecē plānots veikt pēcjoslas betona augstumu marku nivelēšanu un zemūdens daļas apsekošanu, būvgružu, metāllūžņu un akmeņu izcelšanu no krītjoslas zonas ar ūdenslīdēju palīdzību. Ķeguma HES notiks kreisā krasta dambja apsekošana, lai novērtētu hidrobūvju tehnisko stāvokli, norādīja Līvmane.

Minētos darbus ir plānots veikt septembrī sestdienās un svētdienās no 1. septembra četras nedēļas nogales. Savukārt pēdējā septembra nedēļā darbu veikšanai tiks izmantotas arī darbdienas.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi ‒ "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!