Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 150 g svaigu salātu
- 10 paipalu olas
- 1 garais vai 2 mazie gurķīši
- 15-20 redīsi
- 1 vistas fileja (~200 g) vai 6 šķēlītes bekona
- 2 ēdamkarotes eļļas
- sāls, malti melnie pipari
- 2 ķiploka daiviņas
- Mērcei
- 3 ēdamkarotes eļļas (1. variantam) vai 150 ml dabīgā jogurta vai saldā krējuma (2. variantam)
- 1 citrona sula
- 2 tējkarotes sinepju
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošanas gaita:
1. Salātus noskalo zem tekoša ūdens un nožāvē. Paipalu olas ieliek katliņā un vāra 3 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī, tad notīra un ar asu nazi katru pārgriež uz pusēm.
2. Gurķi un redīsus nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
3. Vistas fileju noskalo zem tekoša ūdens un nosusina papīra dvielī. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Filejas strēmelītēs iemaisa ķiploku, uzkaisa sāli un piparus.
4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas strēmelītes no katras puses 5 minūtes. Cepšanas laikā pannai var uzlikt vāku. Kad gaļa ir izcepta, to atdzesē.
5. Ja izvēlaties bekona šķēlītes, tās apcep uz pannas tik ilgi, līdz gaļa kļūst kraukšķīga. Lielā bļodā ieber salātus, pievieno gurķu un redīsu šķēlītes.
6. Bļodā vai burciņā ar vāku sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no sastāvdaļām. Mērces garšai ir jābūt pikanti skābai. Ja gatavojat saldā krējuma vai dabīgā jogurta mērci, tā būs maigāka.
7. Salātus pārlej ar mērci. Uz tiem kārto olu pusītes un gaļas gabaliņus.
8. Salātus pasniedz pārkaisītus ar diedzētiem zaļumiem.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.