No šā gada 17. jūlija Talsu pilsētai būs savs karogs, pastāstīja Talsu pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Pekmane.

Talsu pilsētas karogā izmantota zaļā un sarkanā krāsa, ko papildina Talsu pilsētas ģerbonis. Tumši zaļā krāsa simbolizē Talsu deviņus pakalnus, savukārt sarkanā svītra karogā ir piederība Kurzemei, bet karoga centrā attēlots Talsu pilsētas ģerbonis.

17. jūlijā plkst. 17 Talsu luterāņu baznīcā notiks karoga iesvētīšana, bet 19. jūlija rītā ar Talsu pilsētas karogu priekšgalā Talsos iebrauks retro automobiļu parādes dalībnieki.

Talsu karogu ir veidojusi pilsētas māksliniece Antra Auziņa, bet karoga izšūšanu veic talsiniece Sigita Sermukšne.

Pilsētas karoga turpmāka lietošana notiks saskaņā ar Talsu domes saistošajiem noteikumiem "Par Talsu pilsētas simboliku".

Šogad Talsu pilsēta svin 777 gadu jubileju, kas tiks atzīmēta no 17. līdz 20. jūlijam un kuras laikā notiks dažādi pasākumi. Talsu pilsētas svētku "Talsiem 777" norises sagrupētas pavisam septiņās jomās - mūzika, sports, vēsture, māksla, ziedi, deja un sastapšanās, un četros lielākos pasākumos svētki vienos dažādu valstu pūtēju orķestrus, Latvijas puķu draugus, antīko automobiļu īpašniekus, kā arī mazās aviācijas klubus. Notiks arī daudz citu aktivitāšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!