Gaujas Nacionālā parka (GNP) tradicionālā sikspārņu nakts notiks sestdien un šoreiz Cēsu rajona Ungurmuižā, informēja GNP pārstāve Meldra Langenfelde.
Sikspārņu naktī interesenti tiksies ar sikspārņu pētnieku Gunāru Pētersonu, kurš stāstīs par Latvijā un GNP sastopamajām sikspārņu sugām, to dzīvesveidu, izskatu un šo dzīvnieku aizsardzību. Savukārt bērniem būs iespēja iepazīties ar kādu pavisam īpašu sikspārni un radoši pastrādāt darbnīcā kopā ar GNP speciālistiem.

Pēc stāstījuma visi dosies sikspārņu vērošanas pārgājienā, ar sikspārņu detektoru palīdzību nosakot sikspārņu sugas. Sikspārņu nakts dalībniekiem līdzi jāņem kabatas baterijas, silti un lietusdroši jāsaģērbjas.

Eiropas sikspārņu nakts GNP tiek atzīmēta jau ceturto reizi, un ar katru gadu interesentu skaits palielinās.

Sikspārnis ir GNP simbols, jo tā teritorijā ir konstatētas gandrīz visas Latvijā sastopamās sikspārņu sugas, kas turklāt visas ir aizsargājamas. Gaujas Nacionālais parks ir bagāts ar veciem mežiem, dobumainiem kokiem, alām, kas ir sikspārņu dzīvesvietas, un bioloģiskās daudzveidības dēļ kalpo par nozīmīgu sikspārņu barošanās vietu.

Sikspārņu nakts pasākumi notiek arī citās Eiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!