Foto: AFP/Scanpix

Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) atbalsta 42,2% valsts iedzīvotāju, liecina pētījumu kompānijas SKDS veiktās aptaujas dati.

Uzskatu, ka Latvijas dalība ES ir “ne laba, ne slikta” pauduši 39% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. Savukārt atbildi “slikta lieta” pauduši 13,8% aptaujas dalībnieku.

Savukārt Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Lāsma Lapinska informēja, ka vienlaikus pieaugusi arī iedzīvotāju informētība par Latvijas prezidentūru. 86,2% iedzīvotāju norādījuši, ka ir informēti, ka Latvija 2015.gada pirmajā pusgadā ir prezidējošā valsts ES Padomē.

Vaicāti, kādu iespaidu varētu atstāt Latvijas prezidentūra, 80,9% respondenti piekrituši apgalvojumam, ka tā veicinās Latvijas atpazīstamību. 77,3% aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka prezidentūra ļaus plašāk iepazīstināt Eiropu ar Latvijas kultūru un tradīcijām. Salīdzinoši bieži aptaujas dalībnieki uzskatījuši, ka prezidentūra stiprina Latvijas lomu ES – 65,1%, dod iespēju Latvijai vērst uzmanību uz mūsu valstī aktuāliem jautājumiem – 63,3%, kā arī atzinuši, ka tas ir nozīmīgs notikums Latvijas attīstībai – 60,6%.

Latvija ir ES Pasdomes prezidējošā valsts līdz 2015.gada vidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!