1. decembrī LTV 1 plkst. 21:55 raidījumā “Vakara intervija” saruna ar Krievijas politiķi Grigoriju Javlinski.
Saruna ar vienu no ietekmīgākajiem Krievijas politiķiem Grigoriju Javlinski ierakstīta vairāk nekā mēnesi pirms Krievijas Domes vēlēšanām un neilgi pirms Krievijas bagātākā cilvēka naftas kompānijas “Jukos” magnāta Mihaila Hodorkovska aresta. Politikas eksperti sprieda, ka Hodorkovska apcietināšana bija saistīta ar Kremļa vēlmi apturēt “Jukos” ietekmi politikā un arī uz liberālo partiju “Jabloko”, kuras līderis ir Grigorijs Javlinskis.

1996. gadā Javlinkis kandidēja vēlēšanās uz Krievijas prezidenta amatu un ieguva 7,4% balsu, pagājuša gadā aktīvi iesaistīja NORD-OST konflikta risināšanā. Javlinskis ir populārākais Krievijas politiķis Rietumu ietekmīgākajos medijos. Raidījumā ”Vakara intervija” Krievijas politiķis Grigorijs Javlinskis paziņoja, ka nafta pēc 15 gadiem nebūs svarīgs resurss, tikai politiķi to neesot vēl aptvēruši: “Svarīgs resurss pēc 15 gadiem būs metāls, alumīnijs, elektroenerģija. Iespējams, ka naftas cenas netiks tik augstu vērtētas, un Krievijas svarīgākais uzdevums ir to saprast pēc iespējas ātrāk. Mūsu ekonomikai ir problēma, un mūsu valdība izskatās kā narkomāns, kurai vienā rokā ir truba ar naftu, otrā – truba ar gāzi, bet galvā ekonomiskās halucinācijas.”

Raidījumā “Vakara intervija” saruna ar Grigoriju Javlinski arī par viņa sapni pēc 20 gadiem dzīvot Eiropas Savienībā, par Krievijas prezidenta cilvēcisko interesantumu, preses brīvību un Krievijas kapitālisma pēdējo gadu īpatnībām.

Raidījumu vada Gints Grūbe

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!