Valmieras Drāmas teātris (VDT) sācis izlietot 500 000 latu, kas saņemti pēc grozījumiem valsts budžetā teātra ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai. Patlaban notiek āra darbi, kurus vēlāk sala apstākļos nebūs iespējams veikt.
Kā pastāstīja VDT direktors Pēteris Sūcis, paātrinātā darba režīmā notiek fasādes atjaunošana, jumta un ārsienu remonts, tiek mainīti ēkas logi. Šie darbi jāpaveic līdz salam, taču konkrēti to izpildes termiņi nav noteikti. "Šogad viss ir jāpadara pilnībā, jo līdzekļi jāiztērē līdz gada beigām," uzsvēra Sūcis.

Gada pēdējos mēnešos notiks iekštelpu atjaunošana, tai skaitā plānoti darbi skatītāju zālēs un uz skatuves, kas notiks paralēli izrādēm. Pirmā izrāde VDT ēkā šosezon būs 18.septembrī.

Sūcis pastāstīja, ka no piešķirtajiem līdzekļiem vairāk nekā 300 000 latu tiks izlietoti celtniecības un montāžas darbiem, bet par atlikušo summu iegādās gaismas, skaņas un citu nepieciešamo aparatūru.

Gandarījumu par iespēju beidzot pabeigt ieilgušo VDT rekonstrukciju paudusi arī kultūras ministre Helēna Demakova (TP), kas norādījusi, ka "beidzot pielikts punkts gadiem ilgušajām problēmām, nedrošībai un neskaidrībām ap VDT".

Kā informēja ministres preses sekretāre Gunda Ignatāne, Demakova norādījusi, ka "īpašai uzmanībai turpmāk jātiek pievērstai finansējuma izlietojumam atbilstoši mērķim". Izdots rīkojums, ar kuru bezpeļņas organizācijas valsts SIA "NĪ" direktoram Arnim Podiņam uzdots nodrošināt kontroli pār VDT piešķirtā finansējuma izlietošanu. Katra mēneša beigās Podiņš apkopos teātra direktora iesniegtos grāmatvedības un citu darījumu dokumentus un pārskata veidā informēs ministri par teātra ēkas pabeigšanas darbiem.

Demakova aicinās arī Valmieras pilsētas vadību sekot teātra rekonstrukcijas pabeigšanai.

Jau ziņots, ka VDT darbus veic komanditsabiedrība "SCO Centrs" un "Ekers", ar kuru teātrim jau pirms vairākiem gadiem noslēgts līgums.

Valmieras teātra jaunās ēkas celtniecībā no 1993. līdz 2002.gadam ieguldīti 2,5 miljoni latu, taču būvniecība vēl aizvien nav pabeigta. Teātris ik gadu pagarina pagaidu darbības atļauju, jo ēkā nav veikti visi nepieciešamie ugunsdrošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!