Drāmas teātrī (VDT) 29.decembrī par godu pusmiljonu latu vērtā remonta pabeigšanai un teātra nodošanai ekspluatācijā pēc vairāk nekā desmit gadu strādāšanas pagaidu darbības atļauju režīmā notiks labāko aizvadītās sezonas aktieru godināšanas sarīkojums.
Kā pastāstīja VDT direktors Pēteris Sūcis, plkst.18 šajā dienā pie teātra ēkas tiks pacelts VDT karogs, kas tur atradīsies līdz sezonas beigām, bet plkst.18.30 sāksies aktieru godināšanas ceremonija.

Teātrī vēl aktīvi turpinās remonts gan ēkas iekšpusē, gan ārpusē.

Sūcis sacīja, ka patlaban ar Valmieras domi jau sāktas sarunas par teātra apkārtnes iekārtošanu, izskatot iespēju īstenot pirms vairākiem gadiem izstrādāto projektu aiz teātra esošās Rātsupītes gravas sakārtošanai un vasaras skatuves izbūvei tajā. Šāda skatuve ļautu VDT arī vasarā uzvest izrādes un piesaistīt Valmierai māksliniekus no citurienes.

Valmieras dome pagājušajā nedēļā nolēma, ka līdz 2005.gada jūlijam tiks izvērtēta iespēja īstenot šo projektu, kā arī ir lūgts VDT sagatavot paredzamo darbu izmaksu tāmi, gan neiekļaujot tajā vasaras skatuves celtniecību.

Jau ziņots, ka Valmieras teātris šā gada rudenī no valsts budžeta grozījumiem saņēma 500 000 latu, no kuriem vairāk nekā 300 000 latu izlietoti celtniecībai un montāžai, bet par atlikušo summu iegādāta gaismas, skaņas un cita nepieciešamā aparatūra.

VDT darbus veic komanditsabiedrība "SCO Centrs" un "Ekers", ar kuru teātrim jau pirms vairākiem gadiem noslēgts līgums.

Valmieras teātra jaunās ēkas celtniecībā no 1993. līdz 2002.gadam ieguldīti 2,5 miljoni latu, taču būvniecība vēl aizvien nav pabeigta. Teātris ik gadu pagarina pagaidu darbības atļauju, jo ēkā nav veikti visi nepieciešamie ugunsdrošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!