Jūrmalas bērnudārza "Rūķītis" audzēkņu vecāki ir sašutuši par domes ieceri slēgt mācību iestādi jau šā gada marta beigās, lai gan nav skaidra plāna par bērnu iekārtošanu citos dārziņos.

Vecāki portālu "Delfi" informēja, ka Jūrmalas dome pār bērnudārza slēgšanu sākusi diskutēt pērnā gada rudenī, jo ''Rūķītis'' izvietots Pareizticīgo baznīcai piederošā īpašumā, ko Jūrmalas dome nomā.

Sākotnējā iecere bijusi apvienot ''Rūķīti'' un citu pirmskolas iestādi ''Katrīna'', un abus izvietot jaunuzbūvētā iestādē ''Priedīte'', kas atrodas Priedainē. Priedaines bērnudārzam bija jābūt nodotam ekspluatācijā šā gada 1.martā, taču šobrīd tur joprojām ir būvlaukums un tagad nodošanas datums tiek minēts 1.jūnijs, informē 56 vecāku pārstāvis Andris Eniņš.

Otrdien "Rūķīša" bērnu vecāki tikušies ar Jūrmalas Izglītības nodaļas vadītāju Aīdu Paiperi, kura informējusi, ka ar 31.martu ''Rūķītis'' tiek slēgts, un visus bērnus pārvietos uz citiem Jūrmalas pilsētas bērnudārziem. Piemēram, uz bērnudārzu ''Taurenītis'' pārcels 16 bērnus un šī dārziņa vadītāja stāstījusi, ka būs jādala apģērbu novietošanas vietas un ciešāk jāsaspiežas nodarbību telpās.

Vecāki atzīmē, ka Jūrmalas domē lēmums par ''Rūķīša'' slēgšanu vēl nemaz nav pieņemts, tas tiks izskatīts domes sēdē 1.aprīlī - dienu vēlāk, kad bērniem jāpārceļas uz citiem dārziņiem.

Vecāki prasa ļaut ''Rūķītim'' darboties līdz šī mācību gada beigām. Vecāki piekrīt pāriet uz citiem bērnudārziem no šā gada rudens, to izdarot plānveidīgi, veidojot pareizu bērnu skaitu grupiņās, atbilstoši normām un iespējām. Tomēr Paipere vecākiem paudusi, ka tas nav iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!