Ventspili iecerēts būvēt jaunu policijas ēku, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Mareks Matisons.
Ministru kabinets, otrdien izskatīja IeM sagatavoto rīkojumu projektu par finansējuma piešķiršanu jaunas policijas ēkas būvēšanai Ventspilī.

Paredzēts, ka būvniecības procesu īstenos valsts akciju sabiedrībai "Valsts Nekustamie īpašumi" (VNĪ), plānojot tā pabeigšanu 2011.gada novembrī. Lai nodrošinātu nomas maksas, komunālo un citu izdevumu segšanu IeM no valsts budžeta nepieciešams ieplānot papildus finansējumu 1 465 805 latu apmērā gadā. Tajā skaitā nomas maksas segšanai valsts akciju sabiedrībai VNĪ - 1 352 805 latus un komunālo maksājumu segšanai - 113 000 latu, norāda Matisons.

Šī summa kalpotu kā garantija, lai VNĪ ieguldītu līdzekļus ēkas būvniecībā.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš otrdien valdības sēdē atzina, ka Ventspilī "mums ir vissliktākā policijas ēka valstī", kam piekrita arī premjera un Segliņa priekštecis IeM vadītāja amatā Ivars Godmanis.

Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvalde pašreiz ir izvietota divstāvu ķieģeļu ēkā, kura būvēta 19.gadsimta sākumā, proti, 1820.gadā. Laika gaitā ēka pārveidota par tiesību aizsardzības iestādi. Pēckara gados bēniņu telpas pārbūvētas par dienesta kabinetiem.

Ēka šobrīd ir fiziski un morāli novecojusi tā ir katastrofālā stāvoklī un reāli apdraud ne tikai darbinieku, bet arī apmeklētāju un aizturēto personu veselību un dzīvību, informē IeM pārstāvis. Inženiertehniskās ierīces, kanalizācijas, elektroapgādes iekārtas ir avārijas stāvoklī. Ēka nav pievienota pilsētas siltuma apgādes tīkliem un komunikācijām, kā arī nav centrālās apkures, bet gan malkas krāsns apkure.

Rīkojuma projekts paredz veikt darbības, lai nodrošinātu Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldi ar darba specifikai atbilstošām telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!