Spēcīgais vējš, kas brāzmās sasniedz ātrumu līdz pat 23 - 24 metriem sekundē, būtiskus postījumus Ventspilī nav nodarījis, ir nogāzti daži koki, nolauzti koku zari. Ventspils un Liepājas ostās ierobežota kuģu satiksme.
Kā informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks, spēcīgā vēja laikā atbildīgie dienesti nepārtraukti kontrolē situāciju pilsētā, lai nepieciešamības gadījumā nekavējoties novērstu bojājumus un novāktu nolūzušos kokus un to zarus.

Kā informēja Ventspils ostas Kapteiņu dienestā, Ventspils ostā ir ierobežota kuģu kustība, izņemot kravu pasažieru prāmjus, jo tie spēj paši iziet no ostas un ieiet tajā.

Pie Ventspils ostas vēja stiprums brāzmās sasniedz 23-24 metrus sekundē. Prognozes liecina, ka tāds vēja stiprums saglabāsies visu dienu, vēja stipruma samazināšanās gaidāma ceturtdienas rītā.

Arī Liepājas ostā patlaban stiprā vēja dēļ ierobežota kuģu satiksme, informēja Liepājas ostas kuģu satiksmes dienestā.

Liepājas ostā pūš ziemeļrietumu, ziemeļu vējš ar ātrumu 17,4 metri sekundē. Labākus laika apstākļus ienākšanai ostā gaida divi transporta kuģi un prāmis "Petersburg", kas kursē maršrutā Karlshamna Zviedrijā - Liepāja.

Laika prognoze liecina, ka priekšpusdienā vēja ātrums palielināsies un brāzmās sasniegs 20 - 21 metru sekundē. Vēja pierimšanos sola tikai nakts otrajā pusē.

Liepājas ostas kuģu satiksmes drošības noteikumi paredz, ka kuģi satiksmi ierobežo, ja vēja ātrums pārsniedz 14 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!