Ventspils pašvaldība visiem pilsētas iedzīvotājiem pa pastu izsūtīs informatīvo bukletu “Par iedzīvotāju rīcību avārijas un ārkārtējo situāciju gadījumos”, portāls “Delfi” uzzināja Ventspils pašvaldībā.
Bukletā pilsētas iedzīvotājiem piedāvās informāciju, kā rīkoties avārijas un ārkārtējās situācijās. Bukletā ietverta informācija par rīcību bīstamo ķīmisko vielu un produktu noplūdes, tajā skaitā propāna-butāna gāzes noplūdes gadījumā, ugunsgrēka, vētras, zemestrīces un radiācijas avārijas gadījumā.

Tāpat bukletā aprakstīts, kā noris iedzīvotāju apziņošana un evakuācija, kas būtu nepieciešams, lai sagatavotos katastrofām un minēti tālruņa numuri, uz kuriem zvanīt ārkārtas situācijā. Informatīvā materiāla projekta izstrādi finansēja Ventspils dome, bet bukleta izgatavošanu un izplatīšanu iedzīvotājiem – Ventspils uzņēmumi, kas piedalījās arī bukleta sagatavošanā. Darba grupas sastāvā bija Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes, Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļas un a/s “Ventamonjaks”, SIA “Ventall Termināls”, SIA “Vars”, SIA “Ventspils Nafta Termināls”, a/s “Ventbunkers” un SIA “Latvijas Propāna gāze” Ventspils gāzes uzpildes stacijas pārstāvji. Iedzīvotāji bukletu saņems pa pastu līdz šā gada 4.septembrim. Lai informācija būtu pieejama arī pilsētas viesiem, izdevumus novietos arī publiskos objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!