Caur nelielu punktveida dūrienu ultrasonogrāfijas kontrolē vēnā ievada speciālu radiofrekvences elektrodu katetru, kas ģenerē siltumenerģiju.

Atšķirībā no lāzera, kas var pārsniegt pat 300 grādu temperatūru, radiofrekvences metodei nepieciešami 120 grādi. Tas ļauj saudzīgi un droši slēgt vēnu stumbrus, kas atrodas tuvu ādai, nebaidoties par iespējamo ādas apdegumu procedūras laikā.

Pacientes Irēnas pieredzes stāsts pēc operācijas ar radiofrekvences metodi

Irēna vairākus gadus juta smaguma sajūtu kājās, tās sāpēja un pietūka, uz kājām bija izspiedušās vēnas. No operācijas viņa ļoti baidījās, bet, kad aizgāja uz VC4 Juglas klīniku, bailes izgaisa, jo jutās gaidīta - gluži kā mājās! Viņai tika veikta radiofrekvences operācija, ko ārsts izvēlēja, ņemot vērā vēnu anatomiju.

Veicu ārstu "izpēti" dažādās klīnikās – atradu vislabāko!

- Vairākus gadus jutu smaguma sajūtu kājās, tās sāpēja un pietūka, uz kājām bija izspiedušās vēnas. Domāju, ka tā ir tikai estētiska problēma, bet izrādījās, ka nepieciešama operācija. Tā kā savām kājām gribēju sniegt profesionālu "pieskārienu", pirms lēmuma pieņemšanas par operāciju veicu nopietnu ārstu "izpēti" dažādās klīnikās. Man uzticību raisīja pozitīvi noskaņotais, dzīvi mīlošais ārsts V. Semeņuks. Ņemot vērā, ka VC4 ārsti nepārtraukti mācās, apgūst jaunas iemaņas un dodas pieredzes apmaiņas braucienos, par viņa profesionalitāti es nešaubījos ne mirkli. No operācijas es ļoti baidījos, bet, kad atnācu uz VC4 Juglas klīniku, bailes izgaisa, jo jutos gaidīta - gluži kā mājās! Operācija īstenoja visas manas cerības un gaidas. Tā "neizsita" mani no dzīves ritma. Ceturtdienā man tika veikta operācija, un jau pirmdien es biju darbā, bet pēc divām nedēļām - sporta zālē. Tagad pēc operācijas ir pagājuši 10 mēneši un es jūtos kā lidojumā - manas kājas ir vieglas un skaistas. Es varu aktīvi sportot, nēsāt kurpes uz augstiem papēžiem un atkal uzvilkt īsus svārkus.

Vladislavs Semeņuks, flebologs:

- Radiofrekvences operācija pacientei tika izvēlēta, ņemot vērā vēnu anatomiju un to izvietojumu pret apkārtējiem audiem.

* Radiofrekvences ķirurģija ir pasaulē visvecākā un visvairāk pētītākā vēnu ārstēšanas metode. Caur nelielu punktveida dūrienu ultrasonogrāfijas kontrolē vēnā ievada speciālu radiofrekvences elektrodu katetru, kas ģenerē siltumenerģiju. Atšķirībā no lāzera, kas var pārsniegt pat 300 grādu temperatūru, radiofrekvences metodei nepieciešami 120 grādi. Tas ļauj daudz saudzīgāk un drošāk slēgt vēnu stumbrus, kas atrodas tuvu ādai, nebaidoties par iespējamo ādas apdegumu procedūras laikā. Metode ir ļoti precīza, jo aparatūra enerģijas jaudu un ilgumu regulē automātiski. To pielieto dažāda diametra vēnu ārstēšanai.

http://www.venas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!