Zolitūdes traģēdijas vietā darbu beiguši gan policisti, gan eksperti, kas tur veica izmeklēšanas eksperimentus, gan līdzīpašnieki, kas demontējuši iebrukušā lielveikala drupas.

Kā vēstīts, darbus teritorijā vēl turpinās tās līdzīpašnieks – SIA "Homburg Zolitude", kas iekonservēs ēkas pazemes stāvu un blakus esošās daudzdzīvokļu jaunbūvi.

Teritorijas līdzīpašnieki – "Homburg Zolitude" un "Maxima Latvija" saistītais uzņēmums "Tineo" – iepriekš vienojās, ka "Maxima Latvija" uz ģenerālpilnvaras pamata īstenos drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu. Savukārt "Homburg Zolitude" pārziņā ir ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšana.

"Maxima Latvija" izsaka pateicību Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojā gājušo tuvinieku biedrībai "Zolitūde 21.11." par sadarbību un sapratni darbu norises laikā.

Kā vēstīts, šī gada jūlijā policija atstāja traģēdijas teritoriju. Pēc lietisko pierādījumu savākšanas izmeklētāji iebrukušā lielveikala drupās īstenoja vairākus izmeklēšanas eksperimentus.

Zolitūdes traģēdija notika pērnā gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala jumtam,
bojā gāja 54 cilvēki - lielveikala darbinieki, apmeklētāji un arī glābēji

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!