Foto: ČetrasSezonas.lv
Šo recepti man pastāstīja mūsu portāla lasītāja, kas, tieši tāpat kā es, nevēlas nodarboties ar burku pasterizēšanu un stundu ilgu vārīšanu. Šo recepti aizguvusi no kādas paziņas. Tā gan ir pielietojama gadījumos, kad ir pieejama vieta, kurā ir diezgan auksts (pagrabs, ledusskapis) un temperatūra nemainās. Ēst var ne ātrāk kā pēc 4 mēnešiem, jo aukstumā skābšana notiek ļoti lēnām.

Sastāvdaļas:

  • 1 l auksta, vislabāk - avota ūdens, ļoti tīra
  • 2 ēd.k. sāls
  • 1 kg gurķu, vidēja izmēra
  • 2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas rupjās šķēlēs
  • 3 diļļu kāti (10 cm)
  • 15 melno piparu graudi

Rezultāts:

  • 2 x 750 ml burkas

Pagatavošana:

  1. Izmazgā ar verdošu ūdeni burkas un vākus. Burkās liec gurķus - pēc iespējas ciešāk. Pa vidu ieber ķiploka šķēles, piparu graudus un dilles.
  2. Ber virsū sāli, lai tas brīvi iekrīt burkā. Tad lej virsū aukstu ūdeni. Uzreiz burkas aizvāko un liec ledusskapī. Ēd ne ātrāk kā pēc 4 mēnešiem.
Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!