Sastāvdaļas:
- 1 l auksta, vislabāk - avota ūdens, ļoti tīra
- 2 ēd.k. sāls
- 1 kg gurķu, vidēja izmēra
- 2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas rupjās šķēlēs
- 3 diļļu kāti (10 cm)
- 15 melno piparu graudi
Rezultāts:
- 2 x 750 ml burkas
Pagatavošana:
- Izmazgā ar verdošu ūdeni burkas un vākus. Burkās liec gurķus - pēc iespējas ciešāk. Pa vidu ieber ķiploka šķēles, piparu graudus un dilles.
- Ber virsū sāli, lai tas brīvi iekrīt burkā. Tad lej virsū aukstu ūdeni. Uzreiz burkas aizvāko un liec ledusskapī. Ēd ne ātrāk kā pēc 4 mēnešiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit