Foto: LETA
Rīgas domes pienākums bija atsaukt savus pārstāvjus no Rīgas brīvostas valdes, ņemot vērā sabiedrībā valdošo neizpratni, kā ostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kura darbība nesusi vairāk nekā 41 milj. latu zaudējumus, var turpināt vadīt visai valstij stratēģiski svarīgu iestādi. Rīgas domes amatpersonas ir tiešā veidā atbildīgas par šo situāciju, uzsver partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcija.

"Vienotība" norāda, ka sabiedrības, uzņēmēju un valsts pacietības mērs ir pilns. Osta un tās pārvaldnieks Loginovs ir zaudējis sabiedrības uzticību. Rīgas domes valdošās koalīcijas pienākums bija atbildēt par savu pārstāvju rīcību un pieņemt adekvātu lēmumu, kas apliecinātu, ka domnieki kļūdījušies, nepieprasot pārvaldnieka tūlītēju atbildību. "Vienotības" Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis pauž nožēlu, ka tas tomēr nav noticis.

Turpina J. Viņķelis: "Ar savu attieksmi atsevišķi Rīgas domes pārstāvji valdē ir parādījuši, cik zemu vērtē Valsts kontroles atzinumu. Tiek darīts viss, lai pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgas brīvostas darbs netiktu traucēts. Acīmredzot Ušakovam un Amerikam ir izdevīgi atbalstīt Loginova ieviesto praksi šķērdēt miljonus, tāpēc tūlītēja atbildība netiek prasīta. Vienīgā mantra, kas tiek kaldināta, ir ostas labie rādītāji. Tomēr būsim godīgi – ostas darbības rādītāji šogad kritušies par 14%."

Jāatgādina, ka Rīgas domes pārstāvji Rīgas brīvostā nobalsoja pret L. Loginova atstādināšanu no amata. Faktiski Rīgas domes deleģētā valde ostā - Nils Ušakovs (SC),  Andris Ameriks (GKR), Mihails Kameņeckis (SC) un Vadims Jerošenko (SC) – ar savu balsojumu parādīja, ka atbalsta un piesedz ostas pārvaldnieka ilgstoši pieļautās nelikumības, kuras Valsts kontrole atklāja Rīgas brīvostas veiktajā revīzijā. VIENOTĪBA uzskata, ka tas bija pietiekams iemesls, lai Rīgas domes pārstāvjus atsauktu no ostas valdes. Pārstāvji sev uzticētos pienākumus nav pildījuši profesionāli, un nekas neliecina, ka viņi ir ieinteresēti uzlabot Rīgas brīvostas darbu.

"Vienotība" jau ir norādījusi, ka, lai turpmāk vairs nepieļautu tik vērienīgu pārkāpumu piesegšanu, ir jāveic izmaiņas likumos. Jāpārskata gan ostas kā atvasinātas publiskas personas statuss, gan pašvaldības tiesības saglabāt amatpersonas, kuru darbība ir acīmredzami pretrunā ar labas pārvaldības principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!