Foto: F64
Kopējais glābšanas darbu ilgums pēc 21.novembra vakarā notikušās lielveikala "Maxima" ēkas sabrukšanas sasniedzis 93 stundas, otrdien valdības sēdē informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Savukārt blakus esošo daudzstāvu ēku tiek rekomendēts nojaukt.

21.novembra vakarā notikušajā otrajā nobrukumā kopumā cietuši divpadsmit glābšanas darbos iesaistītie glābēji, no tiem trīs gājuši bojā.

Izvērtējot situāciju Priedaines ielā, VUGD nācis pie secinājuma, ka par bīstamu uzskatāma arī sabrukušajam veikalam līdzās esošā jaunuzceltā daudzdzīvokļu māja, kas pieder "Homburg Zolitūde".

VUGD rekomendē šo ēku nojaukt, norādot, ka pastāv sagrūšanas draudi, valdības sēdē norādīja VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), vaicāts, kas segs ar ēkas nojaukšanu saistītos izdevumus un vai īpašniekam tiks kompensēti zaudējumi, pieļāva, ka lēmumu par ēkas Priedaines ielā 20 nojaukšanu būs jāpieņem Rīgas domei.

"Graustu nojaukšana ir pašvaldības kompetence un izdevumus, kas pašvaldībai radušies, to darot, piedzen no ēkas īpašnieka," norādīja premjers.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 21.novembrī, sagruva veikals "Maxima" Zolitūdē, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. 

Notikušo tagad izmeklēs kriminālprocesā, taču pagaidām nav zināms, vai traģēdijas izmeklēšanā piesaistīs ekspertus no ārzemēm.To, ka neatkarīga ekspertu piesaistīšana būtu nepieciešama, iepriekš ir izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!