Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Beidzot iespējams redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva 3 portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".


Turpmākajās nedēļās iepazīstināsim jūs ar labākajām meistarklases receptēm.

Kā otro jūsu uzmanībai piedāvajam recepti "Zaļie sparģeļi siera 'Džiugas' garoziņā ar sēņu mērci":

Nepieciešams:

Zaļie sparģeļi - 80 g
Sāls - 10 g
Rīvmaize - 50 g
Cietais siers "Džiugas" - 50 g
Olīveļļa - 35 g
Šampinjoni - 40 g
Šitaki sēnes - 30 g
Portobello sēnes - 50 g
Baltvīns - 50 g
Šalotes sīpols - 15 g
Rozmarīna zariņš - 4 g
Timiāna zariņš - 3 g
Saldais krējums - 200 g

Pagatavošana:

Pirmo vārām baltvīna mērci. Katliņā liekam ripiņās grieztu Šalotes sīpolu, timiānu un rozmarīnu, uzlejam baltvīnu un liekam uz plīts. Mērķis ir pilnībā iztvaikot baltvīnu, bet neļaut piedegt.

Kad tas ir sanācis, pārlejam saldo krējumu un uz mazas uguntiņas vāram līdz mērce sabiezē mums vēlamajā konsistencē, izkāšam caur sietu.

Sēnes notīrām un sagriežam vienādos gabaliņos, uz karstas pannas apcepam un tad pievienojam mērcei, apmaisām un sēņu mērce gatava.

Smalki sarīvējam sieru un samaisām ar rīvmaizi.

Zaļos sparģeļus notīrām līdz pusei, noblanšējam, pārliekam aukstā ūdenī, lai tie uzreiz atdzistu. Nosusinām papīra salvetē, un notīrītos galus mērcam sakultā olā un tad panējam siera-rīvmaizes maisījumā.

Apcepam uz karstas pannas no visām pusēm, kārtojam uz šķīvja un pārlejam ar mērci.

Receptē tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.

 

Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!