Foto: Shutterstock
Pēdējo dienu laiku dažādās prokremliskās "Telegram" grupās izplatījies attēls, kurā it kā redzams Ukrainas vēstniecības nosūtīts dokuments kādai Latvijas pašvaldībai, kurā lūgts sniegt informāciju par ukraiņiem, kurus potenciāli varētu iesaukt Ukrainas armijā. Portāls "Delfi" Ukrainas vēstniecībā noskaidroja, ka šī ir viltus ziņa.

Vēstniecība nav sūtījusi Latvijas valsts iestādēm tādus pieprasījumus/vēstules, norādīja Ukrainas vēstniecībā.

"Krāpnieki izmanto Ukrainas vēstniecības viltotu veidlapu un Ukrainas vēstnieka Oleksandra Miščenka paraksta kopiju, lai tāds pieprasījums izskatītos likumīgs," skaidroja vēstniecībā.

E-pasts uz kuru krāpnieki lūdz nosūtīt informāciju, proti: consul_lv@mfa-ua.info, nepieder Ukrainas Ārlietu ministrijai un Ukrainas vēstniecībai Latvijas Republikā.

Jautājumu gadījumos cilvēki aicināti vērsties Ukrainas vēstniecībā: +37167243082, emb_lv@mfa.gov.ua, consul_lv@mfa.gov.ua.

Jāpiebilst, ka "Telegram" grupas, kurās šis ieraksts izplatīts, pārsvarā nodarbojas ar Kremļa naratīva attīstību, tostarp cenšoties diskreditēt Ukrainas bruņotos spēkus, kā arī Latvijas sniegto palīdzību tiem.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!