Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais jauno automobiļu konkurss "Pasaules sieviešu gada auto" (WWCOTY), kas žūrijā pulcē 75 sievietes-autožurnālistes no 52 pasaules valstīm, nosaukušas šī gada laureātus – uzvarētājus atsevišķās nominācijās un absolūtā titula "Sieviešu gada auto 2024" ieguvēju.

Uz galveno titulu sieviešu rīkotajā Gada auto konkursā pretendēja piecu atsevišķo nomināciju uzvarētāji – sieviešu vērtējumā vislabākais ģimenes auto šogad "Volvo EX30", labākais lielās klases auto BMW 5. sērija, labākais apvidus automobilis (SUV) "Kia EV9", pikapu nominācijas uzvarētājs "Volkswagen Amarok" un ievērojamākais ekskluzīvais auto "Aston Martin DB12".

"Šogad balsošana bija jo īpaši grūta visu kandidātu augstvērtīgā līmeņa dēļ," komentē Marta Garsija, WWCOTY prezidente, "katram no finālistiem bija pietiekams kvalitāšu kopums, lai izcīnītu arī galveno titulu. Tomēr rezultātā "Kia EV9" izrādījās pārāks par saviem sāncenšiem, jo spēj apmierināt klienta vēlmes visās jomās."

Foto: Publicitātes foto

Septiņvietīgais "Kia EV9" debitēja aizvadītā gada pavasarī. Piecus metrus garais elektriskais apvidnieks tiek piedāvāts trīs versijās ar jaudu no 204 līdz 385 ZS, no kurām jaudīgākā līdz 100 km/h paātrinās sportiska auto cienīgās 5,3 sekundēs. Modifikācijā ar vislielāko akumulatoru pilna uzlāde nodrošina sniedzamību līdz 541 kilometram. Šim modelim jau standarta aprīkojumā ir adaptīvā kruīza kontrole un 10 drošības gaisa spilveni. Latvijā "Kia EV9" maksā no 89 990 eiro.

WWCOTY žūrijas pārstāves "Kia EV9" uzslavē par lielisko aerodinamiku, inovatīvo dizainu un augstvērtīgām tehnoloģijām, ieskaitot trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu. Savukārt kā elektromobilim tam tiek uzslavēta 800 voltu arhitektūra, kas nodrošina ne tikai īpaši ātru uzlādi, bet arī spēju elektrību no akumulatora padot arī ārējām ierīcēm (V2L tehnoloģija).

Viena no žūrijas pārstāvēm – igauniete Jille Rajasāra – uzsvēra, ka ar "Kia EV9" brauca arī -25 grādu salā un bija pārsteigta, ka šis elektromobilis uzvedās kā standarta luksusa auto – tā salons uzsila ātri, akumulatora sniedzamība netika ietekmēta būtiski, kā arī tā visu riteņu piedziņa sniegā darbojās lieliski.

Arī pērn "Pasaules sieviešu gada auto" galveno titulu izcīnīja "Kia" markas automobilis – "Niro", kuram žūrijas pārstāves novērtēja stilīgo dizainu, progresīvās tehnoloģijas un samērā demokrātisko cenu.

Atgādinām, ka par "Eiropas Gada auto 2024" tika atzīts "Renault Scenic", bet analoģiskā konkursā Latvijā "Gada auto 2024" titulu izcīnīja "Nissan X-Trail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!