Foto: Shutterstock

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) savā e-pakalpojumu platformā "e-CSDD" piedāvās izvēlei jaunu sēriju valsts reģistrācijas numurus.

Trešdien, 20. martā, no pulksten 21.00 "e-CSDD" būs pieejami WI1 – WI99 un NZ100 – NZ9999, kā arī numuri WH23, WH28, WH48, WH64, WH67, WH76, WH97 reģistrācijai automobiļiem, autobusiem un motocikliem.

Lai izvēlētos un pieteiktu numuru, ir jāautorizējas "e-CSDD" platformā, jānorāda savā īpašumā, turējumā vai valdījumā esošu transportlīdzekli. Numuru var izvēlēties Latvijā reģistrētam vai arī Latvijā nereģistrētam transportlīdzeklim, kas iepriekš ir uzrādīts agregātu numuru salīdzināšanā; jāizvēlas numurs; jānorāda CSDD klientu apkalpošanas centru (KAC), kur tiks saņemtas numura zīmes; jāsamaksā par transportlīdzeklim paredzētajām numura zīmēm, pēc kā e-pastā tiks saņemts apliecinājums par pasūtījuma veikšanu.

Lai izvairītos no gadījumiem, kad neveikta maksājuma dēļ numurs netiek reģistrēts un nav pieejams citiem interesentiem, apstiprinot izvēlētā numura pasūtījumu, būs jāveic šādi maksājumi: par numura zīmju izgatavošanu (11,16 EUR par katru izgatavojamo numura zīmi); par valsts reģistrācijas numura izvēli 500 EUR (mehāniskajiem transportlīdzekļiem (izņemot mopēdu), ja numurs ir ar vienu vai diviem cipariem, vienādu ciparu simbolu kombināciju un tādu ciparu kombināciju, kuras pirmais cipars ir jebkurš cipars un visi atlikušie cipari ir "0" (nulle)) vai 150 EUR, ja numurs neatbilst augstāk minētajiem nosacījumiem, kā arī piekabei un mopēdam. Izvēles numura pasūtījums tiks uzskatīts par pabeigtu tikai pēc minēto maksājumu veikšanas.

Rīgas KAC numura zīmes varēs saņemt divu stundu laikā pēc iesnieguma saņemšanas par numura zīmes maiņu vai pirmreizējo transportlīdzekļa reģistrāciju. Reģionos numura zīmes var reģistrēt, sākot no ceturtās dienas pēc numura pasūtīšanas e-CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!