Paulam Timrotam ir tas gods pirmajam klātienē iepazīties un izbraukt ar Rīgas Motormuzeja jaunāko eksponātu – "Volvo", kas senāks par Otro pasaules karu. Vēsturiskais spēkrats plašākai publikai būs apskatāms Muzeju naktī.

1937. gada "Volvo", tolaik šiks auto, iegādāts Latvijā. Nobēdzināts tas pārdzīvojis kara gadus un vēlāk kalpojis kolhozā, kur sasniedzis ievērojamu nobraukumu. Īsi pirms Latvijas neatkarības atgūšanas auto atrasts Liepājas pusē, pussagruvušā nojumē, un vēlāk uzdāvināts muzejam.

Kā Paulam stāsta Rīgas Motormuzeja galvenais restaurators Gunārs Dortāns, auto restaurācija prasījusi trīs gadus, lielākā daļa detaļu gatavotas tepat Latvijas amatnieku rokām. Muzeja restaurators Juris Neļķe piemēram rāda – tā kā sekmīgi bija saglabājies auto oriģinālais slieksnis, tas no jauna izgatavots pēc speciālas štances.

Paulam ir iespēja novērtēt unikālo auto, kam ir 90 zirgspēku, 5,2 metrus gara kravas kaste un spēja pārvadāt 4,5 tonnas vai vismaz 20 cilvēkus. "Volvo" kabīnē var iekļūt tikai pa vienām durvīm, salons ir aprīkots ar pakaramo mētelim, bet vadi ir izolēti ar audumu. Ticis pie auto stūres, Pauls jūtas kā mēbelētā istabā, bet spēkrats ripo teicami un pārredzamība ir ļoti laba.

Kādas atklāsmes Pauls piedzīvos, izbraucot ar vēsturisko "Volvo", un kas viņu pārsteigs zem tā motora pārsega, tiek noskaidrots šajā raidījuma "Ātruma cilts" sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" kopā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!