Ikgadējā Eiropas gada auto konkursā par 2011.gada automobili atzīts "Nissan Leaf" elektromobilis. Pirmo reizi konkursa vēsturē par uzvarētāju kļuvis automobilis, kas darbojas ar elektroenerģiju.

"Nissan Leaf" tikai par deviņiem punktiem žūrijas vērtējumā apsteidza otrās vietas ieguvēju "Alfa Romeo Giulietta" (248 punkti), bet pirmo trijnieku noslēdz jaunā "Opel Meriva" (244). Tālāk finālisti izkārtojušies šādā secībā – "Ford C-Max" / "Grand C-Max" (224), "Citroen C3" / "DS3" (175), "Volvo S60" / "V60" (145) un "Dacia Duster" (132).

"Nissan Leaf" tika prezentēts pērnā gada augustā. Tas aprīkots ar 109 ZS (280 Nm) jaudīgu elektromotoru, kā arī litija jonu akumulatoru komplektu. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes automobilis spējīgs nobraukt ap 160 kilometru. No tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes akumulatori uzlādējami astoņās stundās.

Jāatzīmē, ka "Nissan Leaf" Eiropas tirgū būs pieejams, tikai sākot ar šāgada decembri un pagaidām tikai četrās valstīs – Lielbritānijā, Nīderlandē, Īrijā un Portugālē. Tā cena būs ap 30 tūkstošiem eiro.

Atgādināsim, ka pērn par Eiropas gada auto tika atzīts "Volkswagen Polo", bet gadu iepriekš – "Opel Insignia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!