Kompānija "Volvo" savam īpašniekam – ķīniešu autoražotājam "Geely" – nodos virkni tehnoloģiju, kuras paši zviedri tuvākajā nākotnē vairs neizmantos. Puses jau parakstījušas attiecīgu vienošanos, vēsta aģentūra "Reuters".

Zviedri nodos ķīniešiem vidējā izmēra platformu un virkni drošības tehnoloģiju. Detalizētāka informācija par to, kādas tieši tehnoloģijas tiks nodotas ķīniešiem, pagaidām nav zināma. Vienošanās mērķis ir uzlabot "Geely" automobiļu kvalitāti, kā arī paplašināt "Volvo" iespējas Ķīnas tirgū.

Atgādinām, ka šāgada maijā "Volvo" jau nodeva savam īpašniekam "Geely" apvidus automobiļa "XC90" platformu. Ķīnieši uz šīs platformas plāno izgatavot paši savu apvidnieku, kas vietējā tirgū tiktu piedāvāts ar jaunu marku. Par projekta likteni pagaidām nekas nav zināms.

Jau ziņots, ka "Geely" iegādājās "Volvo" kompāniju 2010. gada augustā. Ķīnieši ar Zviedrijas valdības un "Ford" koncerna atļauju "Volo" iegādājās par 1,8 miljardiem ASV dolāru. Interesanti, ka savulaik "Ford" 1999. gadā "Volvo" kompāniju iegādājās par 4,6 miljardiem dolāru dārgāk, cerot uz zviedru markas veiksmi ASV tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!