Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" izstrādājusi un izmēģinājusi speciālu kostīmu "Drink Driving Suit", kurš autovadītāja maņām imitē alkohola reibuma stāvokli. Autoražotāja pētījumā piedalījušies pieci tūkstoši jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem no dažādām Eiropas valstīm.

Ar šo pētījumu "Ford" vēlējies jaunajiem autovadītājiem demonstrēt, kā mainās vides uztvere un braukšanas stils reibuma stāvoklī. "Drink Driving Suit" sastāv no speciālām brillēm, kas ierobežo skatu leņķi, un papildus svara uzlikām dažādām ķermeņa daļām, kas apgrūtina kustību koordināciju. Kā liecina eksperiments, šis kostīms autovadītājiem apgrūtinājis pat elementāru uzdevumu izpildīšanu.

"Ford" pētījumā trešdaļa respondentu atzina, ka vismaz reizi mūžā ir braukuši automobilī, kuru vada iereibis cilvēks. Bet 56% autovadītāju vecumā līdz 24 gadiem atzina, ka vismaz reizi alkohola reibumā pie auto stūres ir sēdušies paši. Turklāt divas trešdaļas aptaujāto atzina, ka nemaz nezina, kāda ir pieļaujamā alkohola koncentrācija asinīs autovadītājiem pašu mītnes valstī.

Interesanti, ka visbiežāk pie stūres alkohola reibumā sēdušies spāņi – 74% šajā valstī aptaujāto atzina, ka tā ir darījuši paši vai viņu draugi. Šajā grēkā atzinušies arī 65% vāciešu un francūžu. 26% aptaujāto, kuri auto vadījuši alkohola reibumā, uzskata, ka viņu reibums netraucē autovadīšanas meistarībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!