Foto: Publicitātes foto

Autoražotājs "Ford" sadarbībā ar kompāniju "TRW Automotive" izstrādājuši gaisa drošība spilvenu, ko paši pasludinājuši par vislielāko pasaulē. Šis sānu drošības spilvens tiks uzstādīts jaunā "Ford Transit" mikroautobusa pasažieru versijā.

Drošības spilvena garums ir 4,5 metri, augstums ir 0,9 metri, bet tā tilpums ir 120 litri. Salīdzinājumam: sānu drošības spilvens jaunajā "Ford Mondeo" modelī ir 2,07 reiz 0,6 metrus liels un ar 42 litru tilpumu.

Avārijas gadījumā ieslēdzas divi lieli un jaudīgi sūkņi, kuri šo pasaulē vislielāko sērijveida drošības spilvenu ar gaisu piepilda vienā sekundē. Elektronika kontrolē vienmērīgu šī spilvena atvēršanos. Turklāt drošības spilvens izgatavots no tāda materiāla, kas šo gaisa spiedienu spējīgs noturēt vairākas sekundes.

Šī drošības sistēma būs bāzes aprīkojumā jaunajam "Ford Transit", izvēloties to 15 pasažieru versijā ar piecām sēdekļu rindām. "Ford Transit" pieejams dažādās variācijās ar trim augstuma un kopgaruma variantiem, kā arī ar divām dažādām riteņu garenbāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!