Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Fiat Aegea" sedans, kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Linea" modeli, tirdzniecībā Latvijā nonāks līdz šī gada beigām, portālu "Delfi" informēja "Fiat" autorizētais pārstāvis Latvijā SIA "Autobrava".

Jau rakstījām, ka "Fiat" maija beigās notikušajā Stambulas automobiļu izstādē prezentējis sedanu "Fiat Aegea". Tā ir pirmā kompaktā un globālajam tirgum paredzētā jaunā šī ražotāja modeļa pirmizrāde. Tiek apgalvots, ka "Fiat Aegea" no citiem šīs klases automobiļiem atšķiras ar plašo automobiļa salonu, ekonomiskajiem dzinējiem, rafinēto itāļu stilu un konkurētspējīgo cenu.

"Tikko prezentētais "Fiat Aegea" jau no sākuma tika radīts kā sedans, tāpēc šī automobiļa stils ir pilnīgs un skaists," komentē "Autobrava" direktors Andris Sivickis. "Automobiļa stilu radīja koncerns "Style Centre FCA" Itālijā, pie šī projekta trīs gadus darbojās 2000 speciālistu. Šāda veidotāju uzmanība jaunajam modelim ir saprotama – tas ir globāls modelis, kas tiks pārdots vairāk nekā 40 valstīs. Pateicoties praktiskumam, "Fiat Aegea" būtu jābūt pievilcīgam daudzu pircēju acīs," uzskata Sivickis.

"Fiat Aegea" prezentācija Stambulas automobiļu izstādē nebūt nav nejauša – jaunais modelis tiks ražots "Tofas" rūpnīcā Bursā. Tā ir viena no pasaulē modernākajām rūpnīcām, kas ir apbalvota ar "World Class Manufacturing" medaļu. Šīs rūpnīcas modernizācijā FCA (Fiat Chrysler Automobiles) investējis vienu miljardu ASV dolāru, tāpēc šī rūpnīca tika izvēlēta "Fiat Aegea" ražošanai. Modeļa ražošanas cikla laikā itāļi plāno izgatavot 1,3 miljonus automobiļu, sedans būs pieejams vairāk nekā 40 valstīs Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Automobilis ir diezgan kompakts. Tā garums ir 4,5 metri, riteņu garenbāze – 2640 mm. Taču automobilis izceļas ar plašumu – salona platums ir 178 cm, kas ir labākais rezultāts klasē. "Fiat Aegea" bagāžnieka tilpums – 510 litri.

"Fiat Aegea" pircēji atbilstoši savām vajadzībām varēs izvēlēties četras dzinēju versijas: divus benzīna un divus dīzeļdzinējus. To jauda – no 95 līdz 120 ZS. Automobiļi tiks komplektēti ar mehāniskām vai automātiskām ātrumkārbām. Griezes moments tiks novadīts uz priekšējās ass riteņiem.

Ražotājs norāda, ka "Fiat Aegea" uzstādāmie "Multijet II" saimes dzinēji izceļas ar zemu izmešu līmeni un mazu degvielas patēriņu. Tiek apgalvots, ka kompaktā ar dīzeļdzinēju aprīkotā sedana vidējais degvielas patēriņš būs mazāks par četriem litriem uz simts kilometriem.

Lai gan "Fiat Aegea" ir orientēts uz augošiem tirgiem, klienti, runājot par automobiļa aprīkojuma komplektāciju, netiks apdalīti. "Fiat Aegea" šajā tirgus segmentā izcelsies ar ļoti pievilcīgām komplektēšanas iespējām. "Fiat Aegea" salonā varēs lietot brīvroku ierīces, "Bluetooth" un klimata kontroles sistēmu. Vadītājam palīdzēs arī aizmugures skata kamera un "TomTom" navigācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!