Foto: DELFI

Svētdien, 11. oktobrī, Biķernieku trasē sezonu kopīgā pasākumā noslēdza Latvijas un Lietuvas "Porsche" klubi. Pavisam pasākumā piedalījās 45 "Porsche" markas automobiļu ekipāžas, no kurām tikai 10 bija no Latvijas.

No rīta visi pasākuma dalībnieki pulcējās pie viesnīcas "Gallery Park Hotel" pretī Kongresu namam. Ar policijas eskortu "Porsche" automobiļu karavāna devās uz Biķernieku trasi, kur norisinājās dažāda veida sacensības. Tāpat apmeklētājiem bija iespēja izmēģināt jaunākos "Porsche" automobiļus, kurus bija sarūpējis markas oficiālais izplatītājs Latvijā.

Viena no sacensību disciplīnām bija braukšana pa renovēto Biķernieku trases lielo apli, kur pēc tam norisinājās regularitātes braucieni. Tāpat "Porsche" klubu biedri piedalījās slaloma sacīkstēs kartinga trasē, kur speciāli atzīmētā trasē konusi bija jāapbrauc arī atpakaļgaitā. Savukārt noslēdzošās sacīkstes bija ar kartingu, kuram stūre un riteņi grozās pretējā virzienā, tādējādi uzdevuma izpildi ievērojami sarežģījot.

Kā pasākuma sākuma instruktāžā atzīmēja autosporta vecmeistars Andris Štāls, Biķernieku trase ir viena no bīstamākajām šajā reģionā. Par to diemžēl nācās pārliecināties kādam "Porsche Cayman R" īpašniekam, kurš vienā no trases līkumiem iebrauca pārāk ātri un ar spēkratu taranēja trases nožogojumu. Par laimi, autovadītājs tika sveikā ar izbīli, tomēr automobilim būs jāiztaisno un jāpārkrāso viss kreisais sāns.

Lai arī pasākumā mazāk nekā trešdaļa bija Latvijas "Porsche" kluba biedru, visas pirmās trīs vietas sacensībās ieguva tieši latvieši. Kā atzina otrās vietas ieguvējs Edgars – "jo lēnāk brauksi, jo tālāk tiksi" – tieši šādu stratēģiju izvēlējies, lai saņemtu pēc iespējas mazāk soda sekunžu, kas arī ļāvis pašam par pārsteigumu iegūt otro vietu kopvērtējumā.

Nākamā Latvijas "Porsche" kluba sezona tiks atklāta pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!