Kompānija "Volkswagen" (VW) šodien apliecināja, ka ar "Euro 5", kā arī "Euro 6" standartiem atbilstošajiem "EA 288" dzinējiem aprīkotajos Eiropas Savienībā (ES) tirgotajos automobiļos nav uzstādīta programmatūra ar neatbilstošu pārveidošanas ierīci, kā tas definēts tiesību aktos.

Tādējādi ar minētajiem dzinējiem aprīkotie un "Volkswagen Group" ES pārdotie jaunie automobiļi atbilst tiesību aktu un vides aizsardzības standartu prasībām.

VW šo problēmu sistemātiski pārbauda visā pasaulē. Autoražotājs cenšas rast visaptverošu risinājumu, lai atbilstu visiem attiecīgajiem spēkā esošajiem standartiem.

Pēc rūpīgas pārbaudes veikšanas tagad apstiprināts, ka ar "Euro 5" standartiem atbilstošajiem "EA 288" dzinējiem aprīkotajos automobiļos nav uzstādīta programmatūra ar neatbilstošu pārveidošanas ierīci, kā tas definēts tiesību aktos.

Iepriekš "Volkswagen Group" apstiprināja, ka jaunie, "Euro 6" standartiem atbilstošie ES tirgotie automobiļi atbilst likumdošanas un vides aizsardzības standartu prasībām.

Volkswagen klienti var apmeklēt uzņēmuma interneta mājaslapu, kas tika izveidota šā gada 2. oktobrī, un ievadīt sava automobiļa šasijas numuru, lai nekavējoties uzzinātu, vai notikušais skar arī attiecīgo transporta līdzekli. Līdzīgas klientiem paredzētas mājas lapas darbojas arī citās ES valstīs, turklāt arī "Audi", "Seat" un "Škoda" zīmolu automobiļiem.

Šobrīd pilnā sparā turpinās darbs pie pasākumu plānā sīki aprakstīto tehnisko risinājumu ieviešanas. Transportlīdzekļu koriģējošās darbības tiks uzsāktas 2016. gada janvārī, un klientiem tās būs bezmaksas. Šobrīd tiek izstrādāts pasākumu plāns katrai skandālā iesaistītajai automobiļu sērijai un to izlaides gadam, un minētais plāns vispirms tiks iesniegts atbildīgajām iestādēm. Pēc tam, tuvāko nedēļu un mēnešu laikā, VW informēs attiecīgo transportlīdzekļu īpašniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!