Lielbritānijas Reklāmas standartu regulators (Advertising Standarts Authority) aizliegusi elektromobiļa "Volkswagen e-Golf" tālrādes reklāmu. Dažu dienu laikā par šo reklāmu regulators saņēmis trīs sūdzības un secinājis, ka šī reklāma var aizskart sievietes, bet VW reklāmas retranslācija ir pretrunā ar jaunajām prasībām medijiem.

Jaunais reklāmas likums Lielbritānijā spēkā stājās jūnijā un cita starpā aizliedz demonstrēt dzimumu stereotipus. Pēc regulatora domām, VW savā reklāmā vīrieti demonstrē plašā ampluā – kā ceļotāju, sportistu un astronautu –, kamēr sievietei šajā reklāmā atvēlēta maznozīmīga dzimuma loma.

"VW e-Golf" reklāmā "vājais dzimums" nodarbojas tikai ar sviestmaižu pagatavošanu, veļas mazgāšanu un bērna kopšanu, kas esot spilgts stereotipu kultivēšanas piemērs. VW ražotājs taisnojies, ka "sieviete pilda ne mazāk svarīgu un sarežģītu darbu, kā vīrieši kosmosā", tomēr tas reklāmas regulatoru neesot pārliecinājis. Tādējādi VW būs spiests filmēt jaunu reklāmas rullīti "e-Golf" realizācijas veicināšanai Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!