Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 11. decembrī, Talsos noslēdzās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas kopīgi rīkotais trīs dienu reids Kurzemē, kur uz ceļa tika pārbaudīta transportlīdzekļu gatavība ziemai.

Talsos tika apturēti un pārbaudīti pavisam 277 automobiļi, no kuriem deviņiem rezultātā tika anulēta tehniskās apskates uzlīme. Kā savā paziņojumā uzsver CSDD, "kliedzošākais" bijis gadījums, kad tehniskā apskate tika anulēta mācību braukšanas spēkratam, kura priekšējo riepu protektora dziļums bija tikai 2,87 milimetri obligāto vismaz 4 mm vietā, kā arī šī auto riepas malā bija būtiska plaisa un no tās izlīduši korpusa diegi.

Vēl kāds autovadītājs reidā atvadījies no tehniskās apskates uzlīmes, jo viņa transportlīdzekļa riepu protektora dziļums bija 2,34 mm, turklāt puse no riepas – gandrīz pilnīgi gluda.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz ceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!