Foto: LETA

Latvijas Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis pirms četriem mēnešiem cietis autoavārijā, pēc kuras ārstējies slimnīcā un šobrīd pārvietojas ratiņkrēslā, vēsta žurnāls "Kas Jauns" – 82 gadus vecais Ulmanis tikai tagad bijis gatavs komentēt traģisko notikumu un pauž cerību pēc divu mēnešu rehabilitācijas staigāt savām kājām.

"Iemesls, kamdēļ nekur ilgu laiku neesmu piedalījies, ir tāds, ka cietu ļoti smagā autoavārijā. Pēc auto katastrofas četrus mēnešus biju starp dzīvību un nāvi. Mediķi mani glāba un ārstēja – Stradiņos un Vaivaros. Ne atbildēju uz telefona zvaniem, ne ļāvu kādam dot par sevi kādas ziņas. Tagad braucu ratiņkrēslā un dzīvoju ar cerību, ka kādudien tomēr atkal varēšu staigāt savām kājām," žurnālam pastāstīja Ulmanis.

Vaicāts, kā gadījies iekļūt autoavārijā, Ulmanis atzīst, ka "bija noskaņots uz varoņdarbiem": "Ātri braucu, var teikt lidoju, ātri domāju, ātri piezemējos… Ar to viss sākās un beidzās." Detalizētāk autoavārijas apstākļus viņš skaidrot nav vēlējies.

Valsts prezidenta kanceleja portālu "Delfi" informēja, ka negadījums nav noticis uz koplietošanas autoceļa, bet gan privātā teritorijā. Turklāt šajā avārijā nebija iesaistīts kancelejas nomātais automobilis.

Jau ziņots, ka šī gada sākumā Valsts prezidenta kanceleja, kas ar auto nodrošina Ulmani, noslēgusi nomas līgumu ar SIA "Pilna servisa līzings" par 2020. gada izlaiduma 150. sērijas "Toyota Land Cruiser" izmantošanu nākamajiem četriem gadiem par 1200 eiro mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!