Foto: Kadrs no video

Ļeņingradas apgabalā Krievijā pirmdien notikušajā smagajā "Lux Express" autobusa avārijā izdzīvojis viens no abiem šoferiem – Latvijas pilsonis, kurš ārstējas Kingisepas slimnīcā, bet deviņiem Latvijas valstspiederīgajiem palīdzība sniegta notikuma vietā un nodrošināts transports uz Latviju, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM portālam "Delfi" sacīja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā joprojām nav saņēmusi rakstisku informāciju no Krievijas varasiestādēm par notikušo avāriju.

Latvijas vēstniecība Krievijā gan ir saziņā ar uzņēmumu "Lux Express", Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Ļeņingradas apgabala nodaļu un Krievijas Iekšlietu ministrijas Sanktpēterburgas pilsētas un Ļeņingradas apgabala policijas dežūrdaļu.

Saskaņā ar minēto iestāžu telefoniski sniegto informāciju autobusā starp pasažieriem bija deviņi Latvijas valstspiederīgie, kuriem, kā jau minēts, nodrošināts transports uz Latviju. Savukārt avārijā smagi cietušā autobusa vadītāja darba devējs par notikušo ir informējis viņa radiniekus.

ĀM portālam "Delfi" norādīja, ka negadījumā cietušo Latvijas pilsoņu radinieki pēc palīdzības vēstniecībā nav vērsušies.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 10. oktobrī, Ļeņingradas apgabalā notika traģiska avārija, kurā bojā gāja viens cilvēks, bet vēl 13 guva ievainojumus – divi no tiem hospitalizēti, bet pārējiem medicīniskā palīdzība sniegta negadījuma vietā.

Kā norāda aculiecinieki, ceļu satiksmes negadījums noticis uz Kingisepas ceļa – aptuveni 30 km pirms Krievijas robežas ar Igauniju, "Lux Express" autobusam saduroties ar pašizgāzēja tipa kravas automobili. "Pēc provizoriskas informācijas, avāriju izraisīja kravas automobiļa vadītājs," portālu "Delfi" informēja "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels.

Avārija notikusi ap pulksten 13.15 Narvas autoceļa 106. kilometrā – pēc sadursmes ar autobusu kravas automobilis esot uzliesmojis, vēsta portāls "Severo-Zapad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!