Foto: Shutterstock
Vairākumam cilvēku auto ir otrs dārgākais pirkums dzīvē pēc mājokļa. Protams, ja automašīnas vērtība ir 1000 eiro, tā varētu būt arī divdesmitā dārgākā lieta, taču šādi gadījumi drīzāk ir izņēmums.

Tiesa, dažādi rādītāji liecina, ka, skatoties laika posmu pēc neatkarības atgūšanas, Latvijas iedzīvotāji finansiāli piedzīvo ļoti labus laikus. Jā, nedrošību rada ekonomikas lejupslīdes mākonis, kas met ēnu pār visu Eiropu, taču situācijas stabilizēšanās visdrīzāk ir tikai laika jautājums.

Lietots spēkrats vidēji maksā 8000–9000 eiro, bet jauns – ap 34 000 eiro, liecina statistikas dati. Lai arī skaitļi ievērojami atšķiras, abas summas ir vērā ņemamas, tāpēc ir svarīgi noskaidrot, ko cilvēks dabūs vienā un ko – otrā gadījumā. Reālā dzīve liecina, ka sākotnējais ietaupījums negarantē mazākus izdevumus pilnā ekspluatācijas ciklā, taču visi gadījumi, protams, nav vienādi.

Ja cilvēks nemeklē luksusu un vienkārši vēlas auto, lai droši un ērti nokļūtu no punkta A līdz punktam B, par līdzīgu ikmēneša maksājumu var iegādāties arī pilnīgi jaunu mašīnu. Labs piemērs ir jauns kompaktais "Kia Ceed" ar automātisko pārnesumkārbu: tas maksā 25 490 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!