Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" turpina savu astoņu mazās klases jeb B segmenta automobiļu salīdzinošo testu, un šajā reizē kopā ar ekspertiem Bauskā turpina šķetināt šo spēkratu stiprās un vājās puses.

Raidījuma autoparks ir patiešām krāšņs - var redzēt, ka katrs no ražotājiem ir vēlējies padarīt savus "mazuļus" ne tikai praktiskākus, drošākus un ekonomiskākus, bet arī acij un sirdij tīkamākus. Sportiski dizaina elementi, milzīgi riteņu diski, spilgtas krāsas un citi knifiņi ir padarījuši šos dampīšus par iekārojamiem automobiļiem, nevis vienkāršiem pārvietošanās līdzekļiem.

Runājot par cenām, lētākais šī testa dalībnieks ir "Dacia Sandero", bāzes komplektācijā šāds auto maksā 13 670 eiro. "Stepway" izpildījumā – 14 400. Tai seko "Škoda Fabia" bāzes versija ar mazāko no dzinējiem 16 200 eiro vērtībā un "Opel Corsa" bāzes versijā par 17 100 eiro.

Dārgākie salīdzinošajā testā ir "Ford Puma", "Peugeot 208" un "Volkswagen T-Cross" – attiecīgi 24 869, 19 900 un 19 500 eiro. Šeit gan jāpiebilst, ka tie ir bagātīgi aprīkoti arī standarta izpildījumā, savukārt, ja vēlas kārtīgi nopakot jau minētos cenu līderus, rezultāts būs līdzīgs – piemēram, "Škoda Fabia" greznākajā komplektācijā "Monte Carlo" izmaksās ap 24 430 eiro.

Protams, jo vairāk maksājat, jo vairāk mūsdienu autobūves labumus iegūstat. Šī laikmeta mazās klases automobiļos ir iespējams atrast tādus drošības un komforta asistentus, kuri pirms gadiem 10 pat nebija atrodami "premium" klases automobiļos.

Nākamajā sērijā raidījums sarīko sacensības leģendārajā "Mūsas trasē" un apkopos viedokļus un rezultātus, lai noskaidrotu, kurš no šiem astoņiem auto vislabāk paticis žūrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!