Divi visnotaļ spilgti un interesanti auto no "Honda" jaunāko modeļu arsenāla – abi ar "džipisku" stāju, priekšējo riteņu piedziņu, ietilpīgu salonu un arī šim ražotājam raksturīgajām Japānas autobūves uzticamības tradīcijām. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" salīdzina "Honda ZR-V" un "e:Ny1".

Tā kā raidījuma rīcībā ir divi auto, sižetam pievienojušies arī divi viesi – spilgts pašmāju duets, kas publiku neatstāj vienaldzīgu ar savu degsmi un izjusto spēli uz skatuves. Valters Pūce un Dainis Tenis ir grupas "DaGamba" mūziķi, taču arī duetā viņi daudzus spējuši aizraut ar savu programmu "Radīts Latvijā". Pēc tās noslēguma abi šobrīd turpina pasniedzēju darbu Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā un gatavojas "DaGamba" pavasara koncerttūrei.

Ja palūkojamies autobūves vēstures grāmatās, "Honda" ik pa laikam ir lutinājusi ar dažādiem "gardiem" un sportiskiem braucamajiem. Daudzi no mums atceras tādus modeļus kā "S2000", "CRX" vai "Integra"... Tie gan visi kā viens bija ar divām durvīm un gana kompakti, bet šie divi, ņemot vērā faktu, ka mūsdienās populārākais auto segments ir tieši pilsētas krosoveri, savā apvidnieku tēlā ir pamanījušies iemiesot labākās "Honda" "sportinieku" tradīcijas.

Abu šo automobiļu tēls ir nepārprotami dinamisks, "ZR-V" milzīgais radiatora dekoratīvais režģis, masīvais buferis un modernie pamatlukturi… "e:Ny1" staltā stāja, kupejas veidola jumta pludlīnija un aizmugurējā statnēs integrētie durvju rokturi, kā arī citi knifiņi padarījuši šos auto acij tīkamus lietotājiem dažādās pasaules malās.

Lai gan vizuāli līdzīgi, šie divi auto katrs pārstāv savu pasauli. 4,5 metrus garais "ZR-V" ir aprīkots ar 184 ZS jaudīgu e:HEV benzīna hibrīddzinēju. Starp citu, ar pilnu degvielas tvertni šis auto var veikt 1000 km! Savukārt "e:Ny1" ir 100% elektromobilis, tā motora jauda ir 204 ZS ar nemainīgu griezes momentu 310 Nm. Ar pilnu uzlādi (pēc WLTP datiem) tas var veikt līdz pat 412 km.

Pilnīgi droši "e:Ny1" var saukt par "Honda" pirmo vērā ņemamo un konkurentspējīgo elektroauto. Tas ir gana ietilpīgs – auto garums ir 4387 mm, tam ir piecas sēdvietas un ar nenolaistiem krēsliem 360 litru liela bagāžas telpa. Arī tā akumulators ir gana liels – 68,8 kWh. Ātrajā uzlādē tā enerģijas krājumus iespējams atjaunot 45 minūtēs, un tas faktiski nozīmē, ka 100 km veikšanai nepieciešamo elektrību tas spēj "uzņemt" 11 minūtēs. "e:Ny1" uzlādes spraudnis ir izvietots priekšā, un, ja bieži izmanto publiskās uzlādes stacijas, tas ir ļoti ērti. Un, pats svarīgākais, – tas brauc un izskatās kā normāls auto.

"Honda ZR-V" salonā valda tīras dizaina līnijas, protams, centrālajā vietā ir digitālie paneļi, visnotaļ skaists stūresrats, pāris mehāniski slēdži un pogas. Īsumā – pirmais iespaids patiešām ir labs.

Savukārt "Honda e:Ny1" interjerā uzreiz ir skaidrs, ka tas ir elektroauto. Tajā ir milzīgs 15,1 collas ekrāns ar multimediju sistēmu kā šī auto vadības centru. Tajā kontrolēt multimedijus, braukšanas funkcijas, navigāciju, atpakaļgaitas kameru un citus iestatījumus. Savukārt 10,2" digitālais mērinstrumentu panelis ir pilnībā pielāgojams autovadītāja individuālajām braukšanas vēlmēm.

Braukšanas dinamikas rādītāji abiem gandrīz vai ir identiski – 7,6 un 7,8 sekundes līdz 100 km/h par labu elektromobilim. Arī apgriešanās rādiuss ir līdzīgs 11,3 metri pret 11,6 m elektriskajam. Trases līkločos stabilāka sajūta bija pie "e:Ny1" stūres, iespējams, tas izskaidrojams ar zemo smaguma centru, kā arī samērā lielāku pašmasu, un, protams, arī 310 Nm lielais griezes moments šādos braukšanas apstākļos ļauj labāk izbaudīt braucienu un papriecāties par dinamiku. Savukārt dziļākā sniegā ir vairāk pārliecības ar "ZR-V" tā augstākā klīrensa dēļ.

Ja "Honda ZR-V" atkarībā no versijas maksā 40 līdz 45 tūkstošus eiro, tad "e:Ny1" elektromobilis maksā 49 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!