Foto: Privātais arhīvs

27. decembra agrā rītā no Viļņas dzelzceļa stacijas izbrauca pirmais starptautiskais pasažieru vilciens Viļņa-Rīga-Viļņa. Ziņots, ka šis maršruts uzlabošot savienojumu starp divām Baltijas valstu galvaspilsētām. Bet vai vilciens var pārspēt automašīnu? Kad vilciens izkustējās no perona, tas savā ziņā devās arī sacīkstē līdz Rīgas dzelzceļa stacijai paralēli ar automašīnu, ko vadīja pieredzējušais ceļotājs Vitolds Miļus.

Labākais salīdzinājums – sacīkstes

Pirmais pasažieru vilciens no Viļņas uz Rīgu devās pulksten 6.30 no rīta. Tajā pašā maršrutā ar uzlādējamo (plug-in) hibrīda automobili "Ford Kuga" izbrauca arī Vitolds Miļus, kurš ir žurnāla "Auto Bild Lietuva" galvenais redaktors un kurš jau vairākkārt ir piedalījies sacīkstēs gan ar dažādiem sabiedriskā transporta veidiem, gan arī devies tālās ekspedīcijās ar visdažādākā tipa automobiļiem.

Lietuvā pazīstamais ceļotājs sacentās ar vilcienu, kas kursēja maršrutā Viļņa-Klaipēda, ar lidmašīnu, kas kursēja no Viļņas uz Palangu, kā arī ar ātrgaitas kuģi, kas kursēja no Kauņas uz Nidu. Atverot jauno vilciena maršrutu uz Rīgu, žurnālists nevarēja palaist garām iespēju sacensties arī šajā distancē.

"Man vienmēr ir interesanti ar automobili apsteigt kādu citu transporta veidu. Daži, iespējams, nevilcināsies braukt ar vilcienu, bet citus ne par ko neizdzīsi no automašīnas. Taču ir arī tādi, kuri domā, kas gan ir ātrāks, kas ir izdevīgāks un kādi ir dažādie kritēriji, kurus ziņkārīgi salīdzināt," uzskata Miļus.

No stacijas līdz stacijai

Tagad vilciens no Viļņas uz Rīgu kursē katru dienu. No Viļņas dzelzceļa stacijas tas līdz Latvijas galvaspilsētai aizbrauc aptuveni

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!