Foto: Shutterstock

Viļņa allaž ir bijusi iecienīts latviešu galamērķis. Tā ir vēsturiska pilsēta ar senām ieliņām, baznīcām un tradīcijām, kurā veiksmīgi integrēta laikmetīgā arhitektūra, māksla un virtuve. Viļņa vilina ar savu daudzveidību un šarmu, ko šobrīd var sasniegt vēl ātrāk un ērtāk, dodoties uz Lietuvas galvaspilsētu ar vilcienu.

No 27. decembra sāk kursēt ilgi gaidītais vilciens, kas savienos Latvijas un Lietuvas galvaspilsētas. Vilciens Viļņa-Rīga–Viļņa turpmāk kursēs katru dienu, ceļā pavadot nedaudz vairāk nekā četras stundas. Tiek plānots, ka no Rīgas uz Viļņu vilciens ceļā pavadīs 4 stundas un 23 minūtes, turpretī no Viļņas uz Rīgu – 4 stundas 13 minūtes.

Vilciens no Rīgas stacijas katru dienu aties pulksten 15.28, bet Viļņas stacijā pienāks pulksten 19.51. Pretējā virzienā vilciens no Viļņas stacijas aties pulksten 6.30 un Rīgas stacijā pienāks pulksten 10.43.

Vilcienā ir 142 sēdvietas un četri velosipēdu statīvi, tas ir arī piemērots cilvēkiem ar kustības traucējumiem.

Biļešu cenas būs atkarīgas no izvēlētās klases, attiecīgi 1. klasē biļetes maksās 34 eiro, bet 2. klasē – 24 eiro.

Ko skatīt un darīt Viļņā?


Viļņa ir daudzpusīga pilsēta, kur var apskatīt gan seno arhitektūru, gan mūsdienīgus debesskrāpjus. Tur var baudīt tradicionālos lietuviešu cepelīnus un izsmalcinātu maltīti modernos restorānos. Tā ir baznīcu un bruģētu ieliņu galvaspilsēta, kur vienlaikus var apskatīt aizraujošus muzejus un plašus laukumus.


Kas jauns, labs un garšīgs kaimiņu galvaspilsētā Viļņā

Teikšu godīgi – manas atmiņas par kaimiņzemes galvaspilsētu pēc tur aizvadītām maģistrantūras studijām galīgi nebija no tām labākajām. Bija sajūta, ka esmu no sevis šai pilsētai atdevusi pārāk daudz, bet pretī saņēmusi pārāk maz, ko, saprotams, nekādi nevarēju aizmirst un uztvēru kā netaisnīgu pāridarījumu. Tieši tāpēc nolēmu, ka mans pirmais ceļojums pēc pusotra gada ilgas pauzes "pašizinātkāpēc" būs tieši uz Viļņu. Un galīgi to nenožēloju. Gluži otrādi!
Lasīt vairāk

Viļņā atklāts futūristisks 'Portāls', kas ļauj reāllaikā satikties ar Ļubļinā mītošajiem

Viļņā izveidots jauns objekts, kas ies pie sirds tiem, kuri ir noguruši no pandēmijas ceļošanas ierobežojumiem un ilgojas satikt cilvēkus no tuvākām un tālākām valstīm. Blakus Viļņas dzelzceļa stacijai ir uzstādīts futūristisks ''Portāls'', kas ļauj ikvienam, kurš nostājas tā priekšā, reāllaikā satikties ar Polijas pilsētas Ļubļinas iedzīvotājiem, jo līdzīgs ''Portāls'' uzstādīts arī Ļubļinas centrālajā laukumā, vēstī ''Go Vilnius'' pārstāvji.
Lasīt vairāk

Interesantas vietas Lietuvā, kur sajust citu valstu šarmu

Foto: Andrius Aleksandravičius

Lietuvā var atrast dabas nostūrus, kas atgādina nebeidzamos savannas plašumus, apskatīt tulpju laukus, kas neatpaliek no holandiešu lolojumiem, un pat iepazīt pilsētiņu, kurā autobusu vietā kursē laivas. Lūk, piedāvājam iepazīties ar šīm vietām!
Lasīt vairāk

Mežacūka, steiki un skudra desertā. Kur Viļņā gūt gastronomisko baudu

Foto: Publicitātes foto

Neviens tuvāks vai tālāks ceļojums nav iedomājams bez vietējās kultūras izbaudīšanas. Citiem tā ir muzeju apmeklēšana, vecpilsētu izstaigāšana krustu šķērsu. Bet, kā jau mēs zinām, mīlestība iet caur vēderu – arī vietējo kafejnīcu un restorānu apmeklējums ir veids, kā pamatīgi iepazīt vietējās tradīcijas. Jūnija sākumā to arī darīju, četru dienu garumā iepazīstot Lietuvas galvaspilsētu Viļņu no tās kulinārās puses. Un – ak, cik daudz Viļņā ir, ko nogaršot!
Lasīt vairāk

Foto: Viļņā tapis Rainim un Knutam Skujeniekam veltīts sienas gleznojums

Foto: Sabīne Košeļeva

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Latviešu ielā (Latvių gatve 10-2), tapis latviešu literātiem Rainim un Knutam Skujeniekam veltīts sienas gleznojums.
Lasīt vairāk

Viļņas alternatīvā seja: ielu māksla un Užupes pagalmi

Foto: Vilnius Tech LinkMenų fabrikas

Viļņa vienmēr vilinājusi ceļotājus ar saviem neskaitāmajiem pakalniem un grezno vecpilsētu, tomēr vērts iepazīt arī Viļņas alternatīvo seju. Kā vislabāk to izdarīt? Caur ielu mākslu, protams! Un Užupes mīlīgajiem pagalmiem.
Lasīt vairāk

Lietuva vilina ar gastronomiskiem piedzīvojumiem un iespaidīgiem skatiem uz meža masīviem

Foto: DELFI

Latvieši tiek aicināti apmeklēt un no jauna atklāt Lietuvu kampaņas "Tāda pati, bet citāda" ietvaros, kuras mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka Lietuva joprojām var piedāvāt negaidītus un pārsteidzošus piedzīvojumus, kas ir līdzīgi Latvijā sastopamajiem. Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel" aicina apmeklēt kaimiņvalsti un atklāt savdabīgus, aizraujošus un neparastus piedzīvojumus – sākot no ekstrēmiem piedzīvojumiem, pastaigājoties 170 metru augstumā televīzijas tornī, un beidzot ar relaksējošu atmosfēru dubļu vannā kādā no valsts kūrortpilsētām.
Lasīt vairāk

Ar velo un eko pārtiku baudi videi draudzīgu atpūtu Lietuvā

Foto: DELFI

Ekoloģiska atpūta lietuviešu gaumē ir pārvietošanās sabiedriskajā transportā, lietuviešu leģendārā ēdiena – aukstās biešu zupas šaltibaršči baudīšana mūsdienīgos veģetāros restorānos, kā arī nakšņošana videi draudzīgās viesnīcās, atklāj Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel".
Lasīt vairāk

Divas dienas Lietuvā – ko apskatīt kaimiņzemē

Kaimiņzeme Lietuva ir kompakta valsts, kas nozīmē, ka nelielais attālums no pilsētas uz pilsētu to padara par lielisku ceļojumu ar auto galamērķi. Ceļotāji var maksimāli izmantot arī īsās nedēļas nogales, lai apmeklētu valsts skaistākās vietas un gūtu vispusīgu iespaidu par Lietuvu, tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabu, tradīcijām un cilvēkiem.
Lasīt vairāk

Pilsēta dzīves baudīšanai: 8 unikālas pieredzes Viļņā

Viļņas apmeklējums nebūt nenozīmē tikai satīgus cepelīnus kādā no vecpilsētas restorāniem zem klajas debess (kas vienmēr ir lieliski!) – šī pilsēta ir sagatavojusi jaunus, aizraujošus un arī gardus galamērķus, atklājot sevi no citādāka skatupunkta. Ieskaties!
Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!