Jauns, septiņvietīgs auto, kas aprīkots ar ekonomisku hibrīddzinēju un kas maksā nedaudz vairāk kā 24 tūkstoši eiro. Ar "Dacia Jogger" esam jau pazīstami, pavisam nesen izmēģinājām tā versiju "Extreme", kas papildināta ar nakšņošanas pakotni jeb tā saucamo "sleep pack". Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" rīcībā ir jaunākā "Jogger" modifikācija ar 140 ZS jaudīgu 1,6 litru hibrīddzinēju.

Galvenais bonuss, ko "Jogger Hybrid 140" spēj piedāvāt saviem potenciālajiem klientiem, ja salīdzinām to ar pārējām šī auto modifikācijām, ir papildu jauda un degvielas ekonomija. Standarta "Jogger" nav nekāda raķete – tā dzinējam ir vien trīs cilindri ar darba tilpumu 999 kubikcentimetri; maksimālā jauda, ko tas spēj no sevis izdabūt, ir 109 ZS.

Savukārt šis auto ir aprīkots ar kombinētu hibrīda tipa spēka sistēmu, kuras pamatā ir četru cilindru 1,6 litru dzinējs, elektromotors un 1,2 kWh akumulators – sistēmas kopējā jauda ir 140 ZS, bet griezes moments ir 205 Nm. Un šis papildu 31 ZS ir patiešām jūtams: auto ir atsaucīgāks, manevrējot pilsētā, tas ir gana dinamisks un tajā pašā laikā ekonomisks.

Kā apgalvo ražotājs, tas, neskatoties uz niecīgo akumulatora izmēru, elektrorežīmā spēj darboties līdz 80% kopējā brauciena laika un ietaupīt līdz 30% degvielas, braucot pilsētvidē. Papildu visam šis dzinējs tiek komplektēts nevis ar sešpakāpju manuālo kārbu, bet gan automātisko transmisiju.

Vēl viens bonuss, ko piedāvā "Jogger", ir tā klīrenss; tas ir gluži vai džipa cienīgs – 20 centimetru. Un, pateicoties tam, šis priekšpiedziņas auto sniega pieputinātos ceļos un meža stigu risēs jūtas teju vai kā 4x4 spēkrats – nebūs jāuztraucas par bedrēm un citiem šķēršļiem, dodoties atpūtā tālāk no pilsētas burzmas.

Šis ir septiņvietīgs auto, trešā sēdekļu rinda ir iebūvēta bagāžas nodalījumā. Pilnīgi iespējams, ka šīs sēdvietas neizmantosiet ikdienā, bet noteikti dzīvē būs situācijas, kad, dodoties izbraucienos kopā ar kuplāku ģimeni vai paņemot kādu klāt kompānijā, tur tīri labi jutīsies bērni. Savukārt, kad trešās rindas krēsli ir nolocīti, iegūstama 607 litrus liela bagāžas telpa.

Šādu septiņvietīgo auto ir iespējams iegādāties par 21 900 eiro (bāzes versijā ar piecām sēdvietām tas ir vēl lētāks – 16 490 eiro). Bet, kā jau minēts, "Hybrid" versijas cena vēl nav zināma. Pēc provizoriskas informācijas, tā būs aptuveni par trim tūkstošiem lielāka nekā šobrīd piedāvājumā esošā TOP-komplektācija.

"Dacia" vēlreiz pierāda, ka, lai brauktu komfortablā, jaunā auto, nav jāšķiras no milzīga naudas žūkšņa. Kāds, iespējams, iebildīs – sak', par to naudu jau sanāk lietots "premium" apvidnieks! Varbūt. Bet pircēju ziņā ir arī izlemt, cik liela nozīme ir jauna auto piecu gadu garantijai un dzīvei bez raizēm, kad var rasties neplānotas apjomīgas serisa izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!