Foto: Reddit

Lepni BMW apvidnieki ar brutāli izgrieztiem lukturiem ir redzēti arī tepat Latvijā, tomēr šonedēļ internetu pāršalkušas fotogrāfijas ar zagļu brutāli izdemolētu "Porsche Taycan" elektromobili Vācijas pilsētā Diseldorfā – lai nozagtu tā dārgos lukturus, zagļi sagraizījuši sportiskā elektromobiļa motora pārsegu, priekšējos spārnus un buferi.

Zagļi šos lukturus iekārojuši, jo šie ir tehnoloģiski progresīvi un maksā dārgi. Šādi LED matricas "Porsche Taycan" priekšējie lukturi jauni maksā no 2900 līdz 3400 eiro, bet tos kā lietotus var pārdot, piemēram, interneta izsoļu vietnē "eBay" vai "Facebook" andelē.

Savukārt automobiļa īpašniekam nodarītie bojājumi ir ne tikai lukturu vērtībā, bet jāpierēķina vēl arī brutāli kā konservu bundžu sagriezto virsbūves paneļu nomaiņa pret jauniem.

Pēc provizoriskas informācijas, zagļi noziegumu pastrādājuši naktī, kamēr lepnais elektromobilis bija novietots stāvēšanai ielas malā.

Atgādinām, ka Latvijā zagļi īpaši iekārojuši "Volvo" markas automobiļu lukturus, jo tos var viegli izņemt, atlaužot vienīgi motora pārsegu. Tomēr līdzīgu vandālismu – ar virsbūves paneļu sagriešanu – piedzīvojuši BMW "X5" un "X6" apvidnieki ar papildaprīkojumā iegādātajiem lāzera lukturiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!