"Honda CR-V" ir automobilis, kurš jau tālajā 1995. gadā, savā pirmajā modeļa paaudzē iepazīstināja mūs ar šodien tik populāro pilsētas apvidnieku jeb krosoveru konceptu. Automobilis, kura nosaukumā iekļautie trīs burti ir saīsinājums no vārdu salikuma "Comfortable Runabout Vehicle" jeb "ērts braucošs transportlīdzeklis". Un šobrīd tirgū nonācis jau sestās paaudzes "CR-V" modelis.

Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" ar jauno "Honda CR-V" dodas testa braucienā kopā ar cilvēku, kurš jau gadiem ir uzticīgs "Honda" zīmolam. Un tāpat garus gadus ir viens no fundamenta mūziķiem apvienībā "Labvēlīgais tips". Ģirts Lūsis – ar skatuves segvārdu Zirgs – ir viens no šīs grupas dibinātājiem, kā arī rīko dažādus koncertus ar savu aģentūru "L.tips agency". Ģirtam patīk ceļot, taču braukt ar auto ziemā, izrādās, nemaz ne.

"Honda" ražotājam šis ir ļoti nozīmīgs modelis – vēsturiski "CR-V" ir visvairāk pārdotais modelis šīs kompānijas vēsturē. Un tādēļ, veidojot jauno "CR-V", "haltūrēt" tā izstrādes laikā inženieriem būtu pilnīgs neprāts.

Vizuāli jaunais "CR-V" ir kļuvis lielāks, bet tajā pašā laikā sportiskāks. Tas ir par 80 mm garāks nekā tā priekštecis. Līdz ar to arī garāks motorpārsegs un tālāk novietotas priekšējās virsbūves statnes. Priekšpusi raksturo agresīvāks veidols ar milzīgu radiatora resti, kurā redzams jauns raksts melnā klavierlakas tonī.

Eiropas tirgū jaunais "Honda CR-V" tiks piedāvāts divās dzinēju versijās. "e:HEV hybrid" (šī modeļa vidējais degvielas patēriņš pēc WLTP datiem ir 5,9 litri uz 100 km) un "e:PHEV plug-in hybrid" modifikācijā (100% elektriskajā režīmā ar vienu uzlādi spēj veikt aptuveni 80 km garu distanci). Un, jā – "CR-V" ir pieejams gan priekšpiedziņas versijā, gan ar 4WD jeb ar visu riteņu piedziņu. Jaunais modelis maksā, sākot no 45 000 eiro.

Kā apgalvo šī auto radītājs, "CR-V" ir uzlabots pilnīgi visos aspektos. Tas ir pastiepies gabarītos (palielināta riteņu bāze, kā arī auto kļuvis platāks), pateicoties tam, tas ir kļuvis ne tikai ietilpīgāks, bet arī stabilāks un manevrētspējīgāks.

Sestās paaudzes "CR-V" ir pirmais "Honda" modelis Eiropā, kas piedāvā pircējiem jaunāko "Honda Sensing 360" drošas vadīšanas palīgsistēmu, kura sastāv no frontālās kameras, radara un parkošanās sensoriem priekšā un aizmugurē. Apvienojot no šiem sensoriem iegūtos datus, tiek iegūts pilnīgs 360° skats visapkārt automobilim, un to papildina radars, kas ļauj noteikt ceļa apzīmējumu līnijas un nomales, atpazīt motociklus, velosipēdus un citus transportlīdzekļus.

Tāpat šī ir pirmā reize, kad "Honda" Eiropai paredzētu modeli ir aprīkojusi ar tā saukto spraudņa jeb "plug-in" hibrīdu. Par pamatu šai spēka iekārtai ir ņemts tas pats dzinējs, kas atrodams arī "e:HEV" versijā, proti, divu litru, četru cilindru degvielas tiešās iesmiedzināšanas benzīna motors, kam ir 148 ZS un kurš ir sajūgts ar 184 ZS jaudīgu elektromotoru, bet enerģiju gūst no 17,7 kWh akumulatora bloka.

Salonā jaunais "CR-V" ir tiešām plašs. Dažādu iepriekš izmantotu ātrumpārslēga sviru vietā te izvietots elektriskais selektors ar režīmu slēdžiem, kas ļauj piekļūt visām svarīgajām funkcijām, atrodoties kustībā.

Tagad pieejams gan projekcijas (head-up) displejs, "Bose" audio sistēma, gan bezvadu telefona uzlāde, apsildāms stūresrats un citi "gardumi". Priekšējiem sēdekļiem pieejama gan apsilde, gan ventilācija, aizmugurējiem – tikai apsilde. Bet par pasažiereim aizmugurē runājot, "Honda" apgalvo, ka piedāvā D-segmenta apvidus auto klasei labāko vietu kājām aizmugurē – par 16 mm vairāk nekā iepriekšējā modelī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!