Foto: Publicitātes foto

Oficiālā BMW un "Mini" pārstāvja Latvijā "Inchcape Motors Latvija" autocentrā svinīgā pasākumā prezentēts jaunais, pilnībā elektriskais "Mini Countryman" un "John Cooper Works Countryman" ar iekšdedzes dzinēju. Automobiļi izceļas ar pilnīgi jaunu un uzlabotu virsbūves dizainu.

Pasākumu papildināja Ineses Zanderes un izdevniecības "Liels un mazs" dzejoļu grāmatas "Izdomā sev auto" prezentācija, kā arī Alekseja Naumova gleznas atklāšana, kas tapusi par godu jaunajam "Mini" modelim.

Zanderes jaunais dzejoļu krājums ir piemērots dažāda vecuma bērniem, it īpaši zēniem, kuriem patīk automobiļi. Skaisto grāmatu paspilgtina Naumova ilustrācijas. "Man ļoti patīk tās krāsas un tas prieks, kas ir Alekseja darbos, tāpēc arī pieaicināju viņu kļūt par "Izdomā sev auto" grāmatas ilustratoru," stāsta Zandere.

"Man patīk dārzi, džungļi un ļoti spilgtas krāsas: rozā, dzeltens, violets un zaļš. Radot šo gleznu, es sapratu, ka krāšņajā ziemas dārza atainojumā lieliski iederētos kāds krāsains akcents – "Mini" automobilis. Darba radīšanas process bija visnotaļ interesants un man šis ir patiesi īpašs darbs," teic mākslinieks Naumovs.

"Mini" autocentrā ikvienam būs iespēja apskatīt Alekseja Naumova gleznu, kas tapusi īpaši par godu jaunajam modelim. Naumovs izceļas ar savu darbošanos ainavas žanrā. Viņa mākslas darbu pamatā ir pārliecinoši un rūpīgi izvērtēti triepieni un krāšņas krāsas. Naumovs regulāri piedalījies izstādēs kopš 1979. gada, 2013. gadā tika nominēts Purvīša balvai, kā arī šogad saņēma Lielā Kristapa balvu kā labākais animācijas mākslinieks.

Jaunā "Mini Countryman" prezentācijā piedalījās markas klienti un mediju pārstāvji, kā arī svinīgās atklāšanas īpašais viesis – "Mini" robots, kas rūpējās par uzkodu nogādāšanu līdz viesiem. Organizatori bija parūpējušies par īpašām dāvanām arī mazākajiem pasākuma viesiem, kuri saņēma jauno dzejoļu grāmatu ar abu mākslinieku īpašiem individuāliem novēlējumiem.

Pasākumā prezentētais "Mini John Cooper Works Countryman" jaunais modelis ir pazīstams ar savu augsto veiktspēju. Šis modelis ar divu litru četru cilindru dzinēju iemieso neatkārtojamu braukšanas pieredzi, piedāvājot vēl vairāk vietas, komforta un drošību. Turklāt, pateicoties pilnpiedziņas sistēmai, automobilis būs piemērots arī braukšanai apvidū.

Latvijā jaunā "Mini Countryman" cena ir no 39 890 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!