Foto: Publicitātes foto
Britu autoražotājs prezentējis jauno "Mini Countryman C" – kompaktu apvidnieku ar vēl augstāku braukšanas komforta līmeni. Šī modeļa trešā paaudze izceļas ar uzlabotu, pilnīgi jaunu virsbūves dizainu. Savukārt tā interjerā izmantoti inovatīvi materiāli.

Ieviešot jaunos modeļus, "Mini" apraksta savu benzīna dzinēju veiktspējas līmeni "Countryman" ar "C" un kā jaudīgāku modeli ar "S". Ir pieejams arī dīzeļa variants.

Jaunais, trešās paaudzes "Mini Countryman C" modelis ir piemērots gan ikdienas satiksmei, gan tālākiem braucieniem. Šim modelim ir 170 ZS jauda, kas ļauj no 0 līdz 100 km/h paātrināt automobili 8,3 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 212 km/h. Savukārt integrētā hibrīda tehnoloģija tiek izmantota bremzēšanas enerģijas rekuperācijai, kas samazina automobiļa degvielas patēriņu un izmešu daudzumu.

Salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, jaunais modelis ir pieaudzis apjomā – garums ir palielināts par 13 centimetriem, turpretim augstums par astoņiem centimetriem. Savukārt sportiskie sēdekļi piešķir pasažieriem papildu vietu, jo plecu platuma un elkoņu balsta zonā tie ir palielināti par trim centimetriem.

Minimālistiskā interjera centrā ir apaļš OLED displejs, kura diametrs ir 240 mm. Jaunais centrālais displejs ar stikla virsmu ļauj ērti un viegli vadīt automobiļa asistenta sistēmas, izmantojot skārienu vai balss komandas.

Jaunā "Mini" modeļa struktūra piedāvā plašu pielāgošanas iespēju klāstu, pateicoties jaunajiem "Essential", "Classic", "Favoured" un JCW apdares variantiem. Atkarībā no salona apdares ir pieejamas arī dažādas jumta krāsas. Atbilstoši izvēlētajam automobiļa salona dizainam mainās arī jaunā "C" modeļa sliekšņa elementa dizains.

Interjera dizains ir izgatavots no pārstrādāta poliestera. "Mini Countryman C" veidolu paspilgtina 20 collu riteņu diski ar aerodinamiski optimizētu "Windmill Spoke" divu toņu dizainu.

Latvijā jauno "Mini Countryman" būs iespējams iegādāties jau drīzumā par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu 39 890 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!